L’Horta de València com a candidata a Patrimoni Agrícola Mundial de la FAO

Les institucions donen suport a la candidatura.

L’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, junt amb altres representants de les diferents institucions han participat en la presentació de la candidatura de ‘El regadiu històric a l’Horta de València a ser nomenada per la FAO com a SIPAM, Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial.

L’alcalde ha explicat que la vinculació urbana-rural que suposa el cultiu del regadiu clàssic de l’horta genera una interacció molt positiva que s’ha de posar en valor a tots els nivells.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, ha manifestat que des de la Diputació es col·labora amb totes les iniciatives que es fan per protegir l’horta i posar-la en valor.

Per la seua banda el President Ximo Puig ha comunicat que la Generalitat valenciana dóna suport directe a la candidatura.

La denominació SIPAM es un reconeixement de la FAO als sistemes agrícoles sostenibles vius i en evolució que a més creen paisatges de gran valor, amb biodiversitat, desenvolupats a través de l’adaptació mútua d’una comunitat amb el seu territori.

Deixa el teu comentari