L’Hospital d’Alzira aborda amb els seus professionals els efectes psicològics de la pandèmia

Es tracta de reunions interactives amb les quals es pretén generar espais de respir emocional davant la intensitat de les situacions viscudes

El malestar i l’estrés que generen les situacions difícils són alguns dels aspectes que s’aborden en estes sessions

L’Hospital Universitari de la Ribera, a través de la seua Unitat de Psicologia per a la Salut, ha posat en marxa una sèrie de sessions dirigides a professionals, amb la finalitat d’abordar amb ells els efectes psicològics derivats de la pandèmia de coronavirus.

Es tracta de reunions interactives amb les quals es pretén identificar els aspectes emocionals negatius que poden aparéixer vinculats a la crisi actual, així com reforçar i dotar d’estratègies i recursos als professionals perquè puguen fer front a estes emocions. 

Segons ha destacat Mónica Portillo, psicòloga clínica de l’Hospital d’Alzira, “en la situació actual, els professionals sanitaris es troben sotmesos a un alt grau d’exigència en tots els aspectes, tant funcionals com emocionals, generat per ells mateixos, pels seus companys i pels pacients que atenen”.

“Això desemboca en situacions d’estrés i malestar, identificades o no, que poden afectar i minvar el benestar personal i de l’equip, així com el benestar social i familiar del professional”.

Així, identificar i interpretar els símptomes d’estes situacions, les preocupacions més freqüents, estratègies d’afrontament conductuals, cognitives i de relaxació-meditació, seran alguns dels aspectes que es tractaran en estes sessions, que també permetran “generar un espai de respir emocional i de suport a nivell d’equip”, ha conclòs Portillo.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.