L’Hospital d’Alzira forma a residents de tota la Comunitat Valenciana en cirurgia laparoscòpica

Els futurs especialistes han practicat amb simuladors d’entrenament i han assistit a 3 intervencions quirúrgiques 

La cirurgia laparoscòpica introdueix l’instrumental quirúrgic a través de xicotetes incisions o dels orificis naturals del pacient    

L’Hospital Universitari de la Ribera ha acollit, esta setmana, el XI Curs Bàsic de Cirurgia Endoscòpica amb el qual una quinzena de metges residents de tot la Comunitat Valenciana s’han entrenat en el maneig de la cirurgia laparoscòpica. 

Avalat per l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC), este curs s’ha programat en un total de 19 hospitals de tot Espanya amb l’objectiu que residents de primer any en Cirurgia General i Digestiva coneguen esta tècnica quirúrgica mínimament invasiva. 

Per a això, al llarg de 3 dies s’han programat sessions teòriques i un bloc de classes pràctiques, que inclouen l’entrenament amb pelvitrainers (simuladors quirúrgics) per a cirurgies d’hèrnia inguinal, vesícula, còlon o apèndix.

En paraules del facultatiu del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital d’Alzira i Coordinador del Curs, Francisco Javier Blanco, “la via laparoscòpica permet dur a terme intervencions quirúrgiques a través dels orificis naturals o de xicotetes incisions realitzades a este efecte, la qual cosa evita les cirurgies obertes i accelera la recuperació del pacient; per això, és fonamental la formació dels futurs professionals en esta mena de tècniques”.

Curs teoricopràctic

Segons Blanco, “este curs és molt complet ja que conjuga teoria i pràctica, la qual cosa beneficia els residents en la seua formació”.

En este sentit, la part teòrica inclou l’anàlisi de vídeos sobre by-pass gàstric, hèrnia inguinal, obstrucció intestinal o cirurgia transanal, i la part pràctica integra entrenaments amb el mateix instrumental que en un futur utilitzaran els residents en la seua labor quirúrgica diària.

Així mateix, el curs compta amb un professorat compost per destacats especialistes de l’Hospital Universitari de la Ribera, Dr. Peset, La Fe, Arnau de Vilanova i Sagunt.

En l’última sessió del curs, els residents han assistit en directe a tres cirurgies de vesícula i hèrnia de hiat que s’han dut a terme en estos centres hospitalaris mitjançant la tècnica de laparoscòpia. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.