L’Hospital d’Alzira organitza la Reunió Nacional de Braquiteràpia de la Societat Espanyola d’Oncologia

Ha participat, telemàticament, un centenar de professionals d’hospitals de dins i fora d’Espanya

L’Hospital de la Ribera compta amb una dilatada experiència en l’ús de la braquiteràpia, tractament que aplica en fins a 9 tipus de tumors diferents

El Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari de la Ribera ha estat l’encarregat d’organitzar, enguany, la Reunió Nacional del Grup de Braquiteràpia de la Societat Espanyola d’Oncologia (SEOR), que s’ha realitzat telemàticament per la crisi generada pel coronavirus.

Un centenar de professionals de l’especialitat d’Oncologia Radioteràpica i Radiofísica hospitalària de tot Espanya, però també d’hospitals de la resta d’Europa i d’Hispanoamèrica, han seguit esta reunió, que s’ha celebrat sota el lema ‘Garantia i control de qualitat en Braquiteràpia’.

D’esta manera, durant la reunió s’han compartit experiències i s’ha debatut sobre el control i garantia de qualitat per als especialistes que apliquen els tractaments de Radioteràpia, així com sobre els aspectes legals i la normativa de la Comunitat Europea de l’Energia Atòmica en l’àmbit del tractament de Radioteràpia per al càncer i, especialment, de la modalitat de Braquiteràpia.

Cal recordar, en este sentit, que la Braquiteràpia, també coneguda com Curiteràpia (en honor a Marie Curie), és una tècnica per al tractament del càncer, que permet aplicar les dosis de radiació des del centre del mateix tumor, la qual cosa augmenta l’eficàcia del tractament i redueix de manera considerable els seus efectes secundaris. 

A més, esta tècnica disminueix la probabilitat que el tumor reaparega en el mateix lloc, ja que permet augmentar la dosi de radiació en el tumor, sense incrementar esta en les cèl·lules sanes que hi ha voltant.

L’Hospital Universitari de la Ribera compta amb una dilatada experiència en la utilització de la Braquiteràpia, tractament que ja aplica en fins a 9 tipus de tumors diferents: cap i coll, bronquis, esòfag, vies biliars, ginecològics, pròstata, recte i anus, pell i sarcoma. 

Així, cada any, entre 375 i 400 pacients de la comarca es beneficien d’este tipus de tractament, del qual el Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital de la Ribera realitza unes 800 sessions anuals.

Dia de l’Oncologia Radioteràpica 

A iniciativa de la SEOR, demà, 7 de novembre, es commemora, per primera vegada, el Dia de l’Oncologia Radioteràpica, coincidint amb l’efemèrides del naixement de Marie Curie.

Deixa el teu comentari