L’Hospital de la Ribera acull a residents en aprenentatge sobre tècniques avançades en cirurgia de mama

Els residents són de diferents municipis de la  Comunitat Valenciana.

Metges residents de la Comunitat Valenciana estan aprenent tècniques avançades en cirurgia de mama a l’Hospital Universitari de la Ribera, una de les 31 seus pràctiques del XI Curs de Formació en Patologia de la Mama, organitzat per l’Associació Espanyola de Cirurgians.

L’objectiu d’aquest curs, de caràcter anual, és el de formar els futurs especialistes de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu en les últimes tècniques quirúrgiques oncoplàstiques i reconstructives en el tractament del càncer de mama, per a la qual cosa l’AEC selecciona centres hospitalaris de tot Espanya on els residents poden assistir a les sessions pràctiques.

Segons ha destacat el cap de la Unitat de Mama del centre alzireny, Blas Ballester, “l’elecció de l’Hospital de la Ribera com una de les seus nacionals d’aquest Curs és un reconeixement a la tasca desenvolupada i als resultats obtinguts per la Unitat de Mama en l’abordatge integral d’aquest tipus de tumors”.

Cal destacar que la Unitat de Mama de l’Hospital d’Alzira compta amb una taxa de curació del 80% en càncer de mama, un tumor del qual es diagnostiquen 200 nous casos a l’any a la comarca de la Ribera.

Junt amb això, el centre alzireny conserva el pit de la pacient en 3 de cada 4 intervencions de càncer de mama que du a terme, “cosa que ha aconseguit situar la Unitat de Mama de la Ribera a l’avantguarda espanyola en el tractament de les patologies mamàries”, tal com assegurava Ballester.

El Curs inclou, a més a més, taules rodones i tallers pràctics, on els residents estudien aspectes com la interpretació d’imatges radiològiques de la mama, l’estadificació d’un càncer i la seua evolució, la biòpsia del gangli sentinella o l’anàlisi anatomopatològic del tumor.

Deixa el teu comentari