L’Hospital de la Ribera denuncia la falta d’espai i de solucions

El centre hospitalari està cada vegada més massificat amb el virus

L’Hospital de la Ribera continua patint les deficiències estructurals de ser un hospital xicotet per a la població que ha d’atendre, uns 250.000 habitants. Un fet que s’ha agreujat en els últims mesos a causa de la pandèmia. 

Des de CCOO han estat demanant solucions a la Gerència del departament i s’han traslladat algunes propostes com posar una carpa annexa a urgències o que la Conselleria de Sanitat negociara l’ús de la residència de tercera edat d’Alzira per a descongestionar l’hospital.

El principal problema és la saturació dels Serveis, la falta de personal i la falta d’espai. I la Generalitat continua sense donar solucions. De fet, el servei d’urgències és un espai ja menut en condicions assistencials normals, i ara porta mesos massificat. 

Cada dia hi ha una mitjana de 30 pacients esperant  per a ser ingressats i és impossible establir un circuit diferenciat i clar, entre pacients amb patologia respiratòria i la resta de malalts. 

A més, els pacients amb coronavirus que són hospitalitzats són pacients en simptomatologia més greu, que requereixen tractaments i assistència molt més complexes, el que suposa que estan més dies ingressats.  

Per aquest motiu, des de CCOO demanen de manera urgent més espai i la contractació de més personal per a fer front a la càrrega de treball actual. I és que mantindre la situació actual, suposa un risc de contagi, tant per als pacients com per als professionals.

Deixa el teu comentari