L’Hospital de la Ribera ha realitzat 34 explants d’òrgans i teixits en 2019

L’Hospital Universitari de la Ribera ha realitzat, en 2019, la donació de 34 òrgans i teixits, gràcies a la solidaritat i altruisme de pacients i familiars. Demà, 3 de juny, es commemora a Espanya el Dia Nacional del Donant d’Òrgans.

Així, al llarg del passat any, els professionals de l’Hospital d’Alzira han dut a terme l’extracció de 20 còrnies, 8 renyons, 4 fetges i 2 cors, òrgans i teixits que posteriorment han estat trasplantats amb èxit en pacients de diferents hospitals espanyols. En este sentit, de les 20 còrnies donades a l’Hospital de la Ribera, el 30% han estat trasplantades en el mateix centre alcireny a pacients que, a causa d’una lesió corneal, havien perdut visió de manera irreversible.

Cal ressenyar que en 2019, la Ribera va registrar 4 donants multiorgànics, dels quals 3 es trobaven en situació de mort encefàlica i 1 en asistólia controlada. 

Segons explica un dels coordinadors de la Unitat d’Explants de l’Hospital d’Alzira, el Dr. Rafael Garcés, “l’explant d’òrgans no pot realitzar-se en tots els pacients morts, sinó només en aquells que es troben en situació de mort cerebral o encefàlica en la Unitat de Vigilància intensiva d’un centre hospitalari, o en la modalitat de donació en asistólia controlada”.

Per poder efectuar esta tècnica cal tindre una sincronització entre tots els professionals sanitaris que intervenen a nivell nacional, amb l’objectiu que els òrgans vàlids arriben al receptor en el menor temps possible i en les millors condicions”.

Cal destacar que des de fa 28 anys Espanya és líder mundial en donació i trasplantament d’òrgans.

Comenta la notícia