L’Hospital de la Ribera se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Violència de Gènere

El vestíbul principal del centre hospitalari ha acollit la representació d’un monòleg per denunciar les frases típiques de la violència masclista

El Departament de la Ribera ha detectat prop de 100 casos de violència de gènere en els deu primers mesos de 2018

L’Hospital Universitari de la Ribera s’ha sumat, este matí, a la commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Violència de Gènere, que se celebra cada 25 de novembre.

Així, com a acte simbòlic de denúncia, el vestíbul principal del centre hospitalari ha acollit la representació d’un monòleg, sota el títol “Perquè sóc dona. Assenyala el masclisme “, en el qual s’han aglutinat moltes de les frases que s’escolten diàriament i que mostren com la violència de gènere es va colant sense percebre-ho en les vides quotidianes.

El monòleg, que ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Dones Afectades de Càncer de Mama d’Alzira (DACMA), ha anat a càrrec de Mari Pau Berzosa, docent del Col·legi Sagrat Cor de Godella.

Després de l’actuació, pacients i professionals de l’Hospital de la Ribera han guardat un minut de silenci mentre sonava “El Cant dels Ocells”, interpretat pel violista Nico Bay, de l’escola Sentir Estudi Suzuki de Guadassuar.

A més d’estes accions, l’Hospital de la Ribera ha repartit polseres morades entre els seus treballadors i, durant la setmana, ha enllumenat de morat la marquesina del seu edifici i ha col·locat una pancarta en la seua entrada principal, que romandrà instal·lada de manera continuada en el centre hospitalari.

Prop de 100 casos detectats de violència de gènere

El Departament de Salut de la Ribera ha notificat un total de 92 casos de violència masclista durant els primers deu mesos de 2018, dins el programa de cribratge universal contra la violència de gènere de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La detecció d’estos casos ha estat fruit del treball de cribratge dut a terme pels professionals sanitaris dels centres d’Atenció Primària del Departament de Salut.

Cal destacar que el principal maltractament que han rebut estes dones ha estat de caràcter psicològic (91%), seguit del maltractament físic (60%); l’abús sexual s’ha detectat en menor mesura (6,5%).

Deixa el teu comentari