L’Hospital General de València aconsegueix les 100 intervencions de reducció de la grandària de la pròstata amb vapor d’aigüa

L’Hospital General de València ha aconseguit el centenar d’intervencions de reducció de la grandària de la pròstata amb vapor d’aigua. El centre va ser el primer hospital públic d’Espanya que va introduir, al gener de 2019, aquesta tècnica per a reduir la grandària de la pròstata en règim ambulatori mitjançant l’ús de vapor d’aigua. Es tracta d’una intervenció endoscòpica de pocs minuts, que no requereix anestèsia general, ni ingrés hospitalari, ni produeix a penes sagnat, i a més no ocasiona efectes secundaris en l’esfera sexual.

Des de llavors, un centenar els pacients s’han beneficiat d’aquest tractament per a la hiperplàsia benigna de pròstata. Per aquest motiu, s’ha celebrat una jornada quirúrgica de formació a la qual han assistit especialistes d’hospitals de la Comunitat Valenciana i de Múrcia.

La formació ha sigut impartida per tres experts en aquest camp del servei d’Urologia de l’Hospital General, que han compartit la seua experiència a través d’una part teòrica i d’una altra pràctica, en la qual s’han dut a terme diverses intervencions de reducció de la grandària de la pròstata amb vapor d’aigua.

La hiperplàsia benigna de pròstata és un engrandiment de la glàndula prostàtica que afecta aproximadament el 50% de la població masculina entre els 51 i 60 anys d’edat, i fins al 90% dels homes majors de 80 anys.

Aquest engrandiment pot comprimir la uretra reduint o fins i tot bloquejant el flux d’orina des de la bufeta. Es tracta, per tant, d’una patologia crònica amb una gran prevalença.

Deixa el teu comentari