L’Hospital General de València realitza la primera cirurgia toràcica sense ingrés de la Comunitat Valenciana

La intervenció amb el robot Da Vinci ha permés extirpar un tumor hepàtic i que la pacient rebera l’alta en menys de 24 hores

L’Hospital General de València ha realitzat amb èxit la primera intervenció de cirurgia hepàtica sense ingrés de la Comunitat Valenciana gràcies al robot Da Vinci.

Fins ara, segons explica José Mir Labrador, coordinador de la Unitat de Cirurgia Hepàtica Avançada del General, “depenent de la mena de cirurgia, el pacient sempre havia d’ingressar a l’hospital com a mínim un dia o dos”. En aquesta ocasió, s’ha extirpat un tumor hepàtic en una pacient que ja havia sigut intervinguda feia uns mesos per cirurgia oberta i que va estar hospitalitzada quasi una setmana amb l’abordatge clàssic.

La cirurgia robòtica amb el sistema Da Vinci és una tècnica de mínima invasió que permet acurtar el temps de recuperació, però fins ara, sempre era necessària l’hospitalització. “Després de l’operació, hem traslladat a la pacient a una nova sala de pernocta que preparem al nostre hospital fa uns mesos, i d’ací, en menys de 24 hores, podrà tornar a casa, sense haver ingressat a l’hospital”, destaca Mir Labrador.

D’ara en avant, el General realitzarà més operacions d’aquest tipus, que no sols beneficien al pacient, que s’anirà al seu domicili amb menys dolor i en menor temps, sinó que també disminueixen les estades hospitalàries.

L’Hospital General de València va ser el primer en la Comunitat a realitzar la primera operació amb cirurgia robòtica gràcies a la incorporació dels serveis de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu i Cirurgia Major Ambulatòria, Ginecologia, Urologia i Cirurgia Toràcica.

La cirurgia robòtica consisteix a realitzar un procediment quirúrgic mitjançant braços robotitzats, sempre controlats des d’una consola externa pel cirurgià. Gràcies a la visió tridimensional que ofereix i a l’ús d’instrumental articulat que incorpora, redueix les limitacions de la cirurgia laparoscòpica i permet que el cirurgià puga realitzar intervencions quirúrgiques radicals amb menor risc i millor recuperació postoperatòria.

Deixa el teu comentari