L’ICAV celebra les jornades tècniques de l’advocacia amb motiu del 260 aniversari del seu naixement

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV) ha acollit aquest dimecres la inauguració de les Jornades Tècniques de l’Advocacia, unes sessions formatives emmarcades dins de la programació especial preparada amb motiu del 260 aniversari del Col·legi, amb les quals es busca acostar als col·legiats i col·legiades les diferents branques de la professió, independentment de quin es dediquen en el seu dia a dia.
La inauguració de l’acte va ser a càrrec de la degana de l’ICAV, Auxiliadora Borja, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, els qui van agrair l’assistència de tots els presents i lloc en valor aquest tipus d’iniciatives.

Durant el seu discurs, Borja va realitzar un xicotet recorregut per la història de la institució, posant l’accent principalment en allò que va promoure la seua posada en marxa, i que hui dia continua sent un dels valors del Col·legi: la defensa dels interessos dels col·legiats.

“Per damunt de tot, els col·legis són les persones que els integren” va apuntar la degana, al mateix temps que va afegir: “260 anys d’advocats i advocades, de juntes de govern, de degans, de seccions, de delegacions, d’empleats, això és el col·legi i això és el que fa d’aquest, el tercer d’Espanya, una institució respectable i respectada, amb rellevància social, amb un passat de 260 anys, però amb visió de futur”.

Per part seua, la consellera Gabriela Bravo es va mostrar agraïda amb el treball exercit per l’ICAV durant tots aquests anys d’història, així com compromesa per continuar treballant des de l’administració conjuntament. “És inspirador que més de dos segles després es mantinga intacte un dels principals motius pels quals es funde aquest col·legi, que no era un altre que treballar per la formació constant dels seus advocats” va declarar Bravo.

“Davant la realitat en la qual vivim només caben dues apostes: el treball i la formació. No hi ha més formules. És fonamental, continuar treballant com s’aquesta impulsant des de l’ICAV” va continuar la consellera, posant en valor les jornades que s’han inaugurat i que es prolongaran durant tot el dijous.

vant la realitat en la qual vivim només caben dues apostes: el treball i la formació. No hi ha més formules. És fonamental, continuar treballant com s’aquesta impulsant des de l’ICAV” va continuar la consellera, posant en valor les jornades que s’han inaugurat i que es prolongaran durant tot el dijous.

Després de la inauguració va donar principi la primera de les taules redones del programa, en la qual es va debatre sobre el paper de la tecnologia i el màrqueting en l’exercici jurídic. Durant el seu desenvolupament es van tractar temes tals com la importància de comptar amb un pla digital eficaç per als despatxos i la protecció de dades en internet.

Exposició fotogràfica
De manera paral·lela, i emmarcada dins de les activitats programades amb motiu del 260 aniversari de l’ICAV, també es va inaugurar una exposició fotogràfica en la qual es repassen alguns dels moments més importants de la història de l’Advocacia Valenciana.

Entre els objectes exposades destaca la de la visita a València dels reis

Alfons XIII i Victoria Eugenia en l’anys 1923, el títol acadèmic de la Facultat de Dret de la primera dona que estudi Dret i que es va col·legir a Espanya i en l’ICAV, Ascensión Xirivella.

Aquesta exposició, la qual també ha sigut inaugurada per la degana, Auxiliadora Borja, podrà visitar-se durant quinze dies en l’hall de la seu del Col·legi.

Deixa el teu comentari