L’IES Almussafes celebra el Nadal amb una jornada solidària

Alumnat, professorat i representants de l’AMPA han recaptat 350 euros durant la presentació del documental ‘Samba, un nombre borrado’

La iniciativa ha comptat amb la presència d’un dels protagonistes de la cinta, Mahmoud Traoré, qui ha compartit la seua experiència com a migrant

Un total de 600 persones, entre alumnat, professorat i representants de l’AMPA de l’IES Almussafes s’han reunit hui, divendres 21 de desembre, per a acomiadar el primer trimestre del curs 2018-2019 amb una jornada solidària en la qual han pogut gaudir de la pel·lícula documental ‘Samba, un nombre borrado’, d’Intermedia Producciones i dirigida per Mariano Agut. En el col·loqui posterior ha participat un dels seus protagonistes, Mahmoud Traoré. La iniciativa ha inclòs també un esmorzar solidari en el qual han recaptat al voltant de 350 euros, quantitat que s’enviarà a la família de Samba, migrant que va perdre la vida en 2014 a la platja del Tarajal quan intentava travessar la frontera entre el Marroc i Ceuta nadant.

L’IES Almussafes ha viscut enguany un final de trimestre diferent. La comunitat educativa del centre s’ha unit per a celebrar l’arribada del Nadal amb una iniciativa solidària que ha servit per a recollir fons per a col·laborar amb una bona causa. Les diferents activitats que s’han dut a terme han girat entorn a la presentació del documental ‘Samba, un nombre borrado’, una pel·lícula dirigida en 2017 pel cineasta Mariano Agut que narra el drama migratori a través de la història d’un dels protagonistes dels fets ocorreguts a la platja del Tarajal en 2014, on catorze persones van morir ofegades en intentar travessar la frontera entre el Marroc i Ceuta nadant.

L’institut de la localitat ha sigut el primer d’Espanya a organitzar una presentació d’aquesta cinta, per al que ha comptat amb la presència de Mahmoud Traoré, un ciutadà senegalés que va saltar la tanca de Melilla per a establir-se a Espanya en 2005 i que va decidir indagar en els orígens de Samba després de descobrir que aquest jove, que va morir en el seu intent d’arribar al nostre país, era originari d’un poble pròxim al seu. Traoré s’embarca així durant el documental en un viatge que permet als espectadors conéixer les circumstàncies en les quals es viu en aquest país africà.

La jornada ha començat a les 8 hores amb la projecció del documental, elaborat per Intermedia Producciones, en la qual ha participat tot l’alumnat. Posteriorment, al voltant de les 10 hores, escolars, equip directiu, resta del professorat i representants de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes han baixat al pati per a celebrar un esmorzar solidari al qual han assistit al voltant de 600 persones, els qui han aconseguit una recaptació d’al voltant de 350 euros, quantitat que rebrà la família de Samba, que resideix al Senegal.

Aquest projecte cultural i solidari s’ha completat amb un col·loqui en el qual l’alumnat ha tingut l’oportunitat de conversar amb Mahmoud Traoré sobre les inquietuds que li van portar a participar en aquesta aventura cinematogràfica, que ha conquistat nombrosos premis tant a Espanya com en altres països europeus, i sobre la seua experiència com a migrant al nostre país.

Paral·lelament, i aprofitant que es tractava de l’últim dia de classe abans de les vacances, s’han entregat els diplomes al rendiment, esforç i companyonia i el guardó a la persona guanyadora del concurs de postals nadalenques. A més, els escolars de Batxillerat i cicles formatius han participat en diverses xarrades preparades pel personal docent: ‘La física quàntica: el món segons Big bang Theory’, ‘Vull ser com Sheldon!’, ‘Sheldon contra Wolowitz’ i ‘Gnoseología de la llibertat (o per què Messi marca gol quan tira de falta)’.

Deixa el teu comentari