L’Institut d’Educació Secundària Jose María Parra d’Alzira realitza un mural participatiu entorn de la figura de l’artista Geòrgia O´Keeffe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un nodrit grup d’alumnes i alumnes de l’IES José María Parra ha realitzat un mural participatiu, guiats i acompanyats per l’artista Ángel Caballero (Xolaka) al costat del departament d’Arts Plàstiques. Amb una gran trajectòria artística Xolaka té nombrosos premis i reconeixements. Ha realitzat murals en diferents ciutats i països i participat en prestigiosos festivals d’art urbà.

En l’acció, realitzada conjuntament amb la fundació Cepaim i el professor Carles Hernandez Martínez, va participar tot l’alumnat de primer curs del batxillerat artístic de l’IES José Maria Parra.

El mural s’ha realitzat agafant com a suport una de les parets del gimnàs, obtenint com a resultat una composició de deu metres de llarg per dos d’alt. El mural està inspirat en l’obra de la pintora estatunidenca Geòrgia O’Keeffe (1887-1986). Aquesta dona valenta i pionera va ser molt coneguda per les seues pintures de flors, gratacels de Nova York i paisatges de nou Mèxic. O’Keeffe ha sigut reconeguda com la “mare del modernisme estatunidenc”.

Aquest tipus d’activitats afavoreixen la formació integral de l’alumnat, fent-los protagonistes del seu propi aprenentatge i generant un ambient motivador i participatiu. La pintura mural practicada en aquest format afavoreix la creativitat i potencia espais de convivència i trobada, practicant així un aprenentatge significatiu on la clau és l’entusiasme i la il·lusió per aprendre més que el resultat obtingut. Aquest tipus d’experiències ofereix a l’alumnat una potent experiència vital molt necessària en aquests temps que corren en la que es comparteixen també emocions.

Aquesta acció s’emmarca dins del Programa per a la promoció de la integració i la convivència intercultural en l’àmbit educatiu. És Finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i migracions. I el Fons Europeu d’Asil, Migració i Integració.

Deixa el teu comentari