L’IVAJ difon la campanya de Eryica amb motiu del Dia Europeu de la Informació juvenil

Eryica amb motiu del Dia Europeu de la Informació juvenil


Enguany es commemora amb el títol ‘El clima canvia, la realitat no: Informa’t. Comprova-ho’


Les persones joves i els serveis d’informació juvenil estan convidats a participar en la iniciativa a través de les xarxes socials

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amb motiu del 17 d’abril, Dia Europeu de la Informació Juvenil, desenvolupa la campanya en xarxes socials titulada ‘El clima canvia, la realitat no. Informa’t. Comprova-ho’, promoguda per la Xarxa Europea d’Assessorament i Informació Juvenil (Eryica).

L’objectiu és convidar a les persones joves i als serveis d’informació juvenil a reflexionar de manera crítica i animar a la participació juvenil en un dels temes més candents de la nova dècada, com és l’emergència climàtica.

El director de l’IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que “en aquest dia volem posar de manifest el protagonisme i la mobilització juvenil enfront de la crisi climàtica” i, al mateix temps, “treballar al costat dels serveis d’informació juvenil enfront de la desinformació i els mites sobre l’impacte humà en el clima i en la naturalesa que es difonen per les xarxes socials i per Internet”.

L’objectiu de la campanya és fer costat a les persones joves perquè prenguen consciència sobre la importància de comprovar els fets i parar atenció a les fonts d’informació. També promou que es constate d’una manera directa que aquest problema és real i que el poden observar en qualsevol lloc pròxim, el seu propi país, ciutat o poble.

Per a això, Martí ha assenyalat que és necessari que “les persones joves coneguen les últimes notícies, fets i investigacions sobre l’emergència climàtica i què es pot fer i fins i tot que busquen vies per a reduir el seu impacte en el medi ambient”. En definitiva, que “s’animen a actuar i a difondre els seus missatges”, ha manifestat.

‘El clima canvia, la realitat no’

La primera fase de ‘El clima canvia, la realitat no’, de l’1 al 15 d’abril, ha consistit en la difusió de vídeos i imatges proporcionats per Eryica on es mostren diferents llocs del món que han començat a experimentar canvis en la seua manera d’interactuar amb el seu entorn. Tots els vídeos i imatges estan connectats amb diferents notícies publicades en mitjans locals, nacionals i internacionals, que tracten la crisi climàtica durant els últims anys o en l’actualitat.

En la segona fase, del 16 al 30 d’abril, es convida a les persones joves a compartir en xarxes socials fotos i vídeos que realitzen sobre fets que experimenten de primera mà a les seues ciutats o en altres llocs, relacionats amb la crisi climàtica, que apareguen sovint en els mitjans. Hauran d’etiquetar a Eryica, així com a l’IVAJ i al seu ajuntament o centre de joventut perquè actuen, així com l’etiqueta #EYID2020.

En la tercera fase, del 4 al 20 de maig, els serveis d’informació juvenil difondran consells i accions que es puguen realitzar per a lluitar contra la desinformació en la crisi climàtica i per a reduir el seu impacte en el medi ambient. Compartiran aquests consells en les xarxes socials i en altres canals.

Les accions per a reduir l’impacte de la crisi podran incloure el reciclatge, la reutilització, el consum responsable d’aigua o electricitat, la reducció de la contaminació de l’aire utilitzant el transport públic o la bici, entre altres.

Totes les imatges i vídeos rebuts en la segona fase seran usats en la campanya de Eryica per al Dia Mundial del Medi ambient, el 5 de juny de 2020.

Tots els consells i bones pràctiques de la tercera fase seran recopilats i inclosos en el dossier de bones pràctiques de Eryica en un capítol separat sobre joventut i la seua consciència de la crisi climàtica.

‘Informa’t. Comprova-ho’

Aquesta campanya és un esforç conjunt de Eryica, els serveis d’informació juvenil i les persones joves. El subtítol és una clara anomenada a l’acció: ‘Informa’t. Comprova-ho’

Amb ‘Informa’t’ es destaca el paper dels serveis d’informació juvenil a l’hora de proporcionar a les persones joves les eines i recursos necessaris per a aprendre a comprovar les fonts d’informació, detectar la desinformació i difondre la informació de manera responsable.

L’anomenada a ‘Comprova-ho’ convida a les persones a comprovar de manera proactiva com és el món que els envolta, experimentar, arribar a les seues pròpies conclusions i actuar.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.