L’IVAJ i la Fundació Horta Sud realitzaran un diagnòstic de la realitat associativa juvenil de la Comunitat


Es tracta d’una aposta pel moviment associatiu que s’incorporarà al Observatori Valencià de la Joventut


El director de l’IVAJ desenvolupa una ronda de reunions amb les fundacions i entitats socials que col·laboren a través de convenis

El director de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha mantingut una trobada telemàtica amb el coordinador de la Fundació Horta Sud, Julio Huerta, per a abordar la col·laboració entre totes dues institucions, que es materialitzarà en un diagnòstic de la realitat associativa juvenil de la Comunitat Valenciana.

En la trobada han participat també la presidenta del Consell Valencià de la Joventut (CVJ), Cristina Martínez, i el responsable del Observatori Valencià de la Joventut, Adolfo Carnero Peó.

Jesús Martí ha valorat l’experiència de 48 anys de la Fundació Horta Sud en l’enfortiment del moviment associatiu i que “ara traslladarem a l’àmbit juvenil”.

El director de l’IVAJ ha destacat la importància de l’associacionisme juvenil, tant a nivell del voluntariat com de l’oci educatiu, i ha manifestat que “el diagnòstic permetrà afavorir la participació juvenil i augmentar el coneixement de la realitat valenciana en aquest àmbit”.

Així mateix, ha recordat que les polítiques integrals de joventut tenen com a eix principal promoure l’associacionisme entre les persones joves i incrementar la participació juvenil, impulsar la vertebració de l’associacionisme en els àmbits territorial i sectorial, així com fixar estratègies i plans de suport.

La Fundació Horta Sud, mitjançant la Plataforma d’Avaluació de l’Impacte, mesurarà, amb dades objectives, l’impacte social i econòmic que el teixit associatiu juvenil aporta en la Comunitat Valenciana quant a persones associades, voluntàries, hores de dedicació, recursos econòmics, etc., al mateix temps que servirà per a visibilitzar i valorar a aquestes organitzacions.

Deixa el teu comentari