L’IVAJ i l’Associació Iniciatíves Solidàries avancen en la col·laboració per a la inserció social dins i fora de l’àmbit penitenciari

En la reunió s’ha abordat el desenvolupament del conveni i la possibilitat d’incorporar nous projectes

L’IVAJ finança el funcionament de dos centres d’informació juvenil en el centre penitenciari de València Antonio Asunción Hernández

El director de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, i responsables de l’associació Iniciatives Solidàries Ximo Vila i Diego Salvador han mantingut una reunió de seguiment del programa d’activitats que desenvolupen conjuntament, dirigit a facilitar la inserció social de les persones joves dins i fora de l’àmbit penitenciari.

Actualment, l’IVAJ, a través d’un conveni amb Iniciatives, finança el funcionament de dos centres d’informació juvenil situats en el centre penitenciari de València Antoni Asunción Hernández per a l’atenció directa, la formació específica i la impartició de cursos d’orientació per a la cerca d’ocupació.

Jesús Martí ha manifestat que “s’ha analitzat la marxa del conveni i ja estem treballant en nous projectes per a l’any 2022. Aquesta és una iniciativa pionera en l’àmbit penitenciari que rep una valoració molt favorable entre persones usuàries, educadores i responsables del centre”.

Els dos centres d’informació juvenil del centre penitenciari, un en el mòdul de compliment i, des de 2019, un altre en el de preventius on resideixen principalment dones i les persones més joves, són gestionats per Iniciatives Solidàries.

La seua particularitat és que són atesos per persones internes que coneixen les necessitats i inquietuds de les persones que estan o han estat privades de llibertat i també de les seues famílies.

Comenta la notícia