L’obra es titula ‘l’Anda’ i representa als portadors de la Mare de Déu del Castell durant l’Aurora de Sant Antoni

La dissenyadora, il·lustradora i animadora multimèdia Diana Vicedo Graciá és la guanyadora del concurs del cartell de les Festes Majors de Cullera 2020. L’obra, titulada ‘l’Anda’, representa una típica escena de la popular Aurora de Sant Antoni amb els portadors passejant a la Mare de Déu del Castell per la vora de la mar.

La composició gràfica il·lustra principalment l’Aurora de Sant Antoni. En esta, combina flors i text seguint una de les tendències de disseny actuals. Mescla figures vectorials simples i tiges entrellaçades amb línies simples que confereixen a l’obra un aire elegant i modern, provocant una sensació de profunditat.

Així mateix, la mar està representada amb unes ones simples, igual que els portadors, mentre que els ornaments florals són més detallats. El color blau que predomina en el dibuix està inspirat en la mar que caracteritza Cullera i el magenta simbolitza l’alegria i la vivesa de les seues festes.

Diana Vicedo és natural de València i residix a Cullera, on desenvolupa part de la seua activitat professional. És llicenciada en Belles Arts i amb formació de postgrau en Disseny i Motion Graphics. Està especialitzada en la il·lustració digital i vectorial i és una apassionada de la il·lustració infantil i la creació de personatges.

Pel que fa a reconeixements i premis, Vicedo ha guanyat en dues edicions consecutives el Certamen del Dia de la Mare de Calp en la categoria de Pintura. A més, les seues creacions han sigut triades en nombrosos concursos de disseny de samarretes de marques com Pampling, La Fraise i Threadless.

Per a esta ocasió, la dissenyadora Vicedo ha explicat que s’ha inspirat en «el moment en el qual els pescadors i mariners de Cullera passegen a la seua patrona per la vora de la mar a l’alba». «M’agradava la idea de donar continuïtat al que és ja una tradició en el cartell de les Festes de Cullera: representar l’Aurora», ha declarat.

Nou impuls

El jurat, presidit per la regidora de Festes, Susi Meliá Peiró, i en el qual han participat, entre altres, l’artista Joan Antoni Rodríguez Roca (JARR) i el publicista Josep Lozano, ha valorat entre diferents aspectes la tècnica emprada, sinó també la relació del disseny amb la temàtica de les festes i la qualitat d’aquest. Enguany han sigut una vintena els cartells que s’han presentat.

Susi Meliá ha anunciat la intenció del consistori d’implicar les escoles de disseny en el concurs perquè el certamen siga cada vegada més conegut entre els professionals del sector, es consolide i adquirisca prestigi.

En eixe sentit, s’ha mantingut la dotació del premi fins als 1000 euros, un factor fonamental perquè els professionals s’animen a participar.

El disseny de Vicedo servirà per a anunciar les Festes Majors, que enguany se celebren del 18 al 26 d’abril, i il·lustrarà la portada del llibre de festes.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.