L’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge ha aprovat el seus comptes per al 2021 a València

També es contemplen els treballs per garantir la seguretat i higiene dels parcs infantils i de l’equipament dels jardins en un pressupost condicionat per la pandèmia

L’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge ha aprovat el seus comptes per al 2021. Un pressupost que suma un total de 13.120.000 euros, la qual cosa suposa una reducció del 1,92 % a causa de les restriccions imposades per la crisi sanitària. Com ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, “la situació econòmica provocada per la covid-19 obliga els organismes autònoms a fer un esforç per dissenyar i fer més acurats els pressupostos per a l’any que ve”. 

Entre les principals inversions que incorpora el pressupost de l’organisme autònom municipal és la rehabilitació integral del Parc Gulliver durant l’any 2021 i que conclourà el 2022. També preveu 180.000 euros per a l’elaboració del Pla Verd i de la Biodiversitat de València. Estes inversions se sumen a la necessitat d’atendre les noves adscripcions: a més del Parc Central, el Parc Lineal de Benimàmet i el de Malilla, l’entitat ha començat a encarregar-se del manteniment de la jardineria del nou rastre, de la plaça de l’Ajuntament, la plaça Sant Agustí i l’espai Natzaret que formarà part del futur Parc Desembocadura. D’esta manera, des del 2015 Parcs i Jardins ha incrementat la seua superfície de treball en 224.951 metres quadrats més i 269 jardineres fruit de la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament i la plaça de Sant Agustí.

D’altra banda, també per a l’any que ve es continuaran oferint els servicis de neteja al Jardí del Túria i s’implementaran les accions necessàries de neteja i desinfecció de zones de joc i equipament urbà en la mesura que ho aconselle l’evolució de la pandèmia. Pel que fa al manteniment de les 62 fonts ornamentals que es gestionen, l’objectiu principal és mantenir el correcte funcionament dels circuits hidràulics, la qualitat de l’aigua i unes condicions higièniques i sanitàries adequades, com ha assenyalat el vicealcalde.

En el capítol de personal, tot i que està congelat, es continuarà contractant personal i això serà possible gràcies “a una bona gestió i a que hem amortitzat algunes places que no eren necessàries”, segons Campillo. Entre altres, es crearan dos places noves. D’una banda, una de tècnic de medi ambient amb un perfil especialista en polítiques de biodiversitat i d’infraestructura verda de la ciutat de València i que, a més, s’encarregarà de coordinar, amb l’empresa adjudicatària, el desenvolupament del Pla Verd i de la Biodiversitat. Destaca també la creació d’una plaça de tècnic en prevenció de riscos laborals per tal d’assegurar i millorar les condicions laborals de la plantilla.

L’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins Singulars i Escola de Jardineria i Paisatge s’encarrega de la conservació, manteniment i gestió dels parcs i jardins històrics de València. També té una funció docent destinada a la formació i reciclatge de les plantilles de jardiners municipals, així com la formació professional de les persones interessades en el sector. Gestiona 38 jardins i 15 trams del Jardí del Túria, la qual cosa suposa una superfície total de 2.090.788 metres quadrats de zones verdes i el manteniment de 1.062 jardineres. 

“La crisi sanitària ha evidenciat la importància de comptar amb zones verdes de qualitat en els nostres barris. Són espais d’esplai, passeig, activitat física i punts de trobada de gran importància per als veïns i veïnes. Per això tenim un compromís amb la seua revalorització i cura”, ha manifestat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana. Sergi Campillo ha destacat que “seguim amb el nostre pròpòsit de dissenyar i tindre la mirada llarga per saber on volem arribar com a ciutat quant a la seua infraestructura verda i de la biodiversitat”. 

Deixa el teu comentari