L´Orquestra de València dedica el segon concert a l´ONU en el seu 75 aniversari

El programa, amb obres de Valero-Castells, Bartók i Schumann, estarà dirigit per Enrique García Asensio

El Palau de la Música dedicarà demà dimecres el seu segon concert d’abonament a l’ONU en el marc dels actes de commemoració del 75 aniversari de l’entitat internacional. D’esta manera, l’Ajuntament de València i l’auditori valencià se sumen a la celebració amb un programa que serà dirigit per Enrique García Asensio i que oferirà obres del valencià Andrés Valero-Castells, junt amb altres autors com Bela Bartók o Robert Schumann.

El concert començarà a les 19.30 hores a l’auditori Les Arts. La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat que «tant l’Ajuntament com el Palau de la Música no podien ser aliens a este aniversari tan especial, ni deixar d’unir-se als actes commemoratius programats». «Els propòsits, principis i objectius de la seua carta fundacional continuen plenament vigents en este temps tan convulso que estem vivint –ha afegit- i la música, com a llenguatge universal que arriba a les diverses nacions del nostre món, es configura com eixe element intangible i emocional, capaç d’unir totes les cultures».

El concert arrancarà amb la peça «Bansky Answer» (de la Simfonia núm. 6 «Grafíticia») 2019-AV90b, de Valero-Castells, en la seua primera interpretació per l’OV. Concretament, l’Orquestra de València oferirà el tercer moviment de l’obra, en la qual l’autor expressa el seu desig de pau i justícia social, i planteja una recreació musical de tres grafitis del cèlebre artista britànic urbà Banksy.

La primera part del concert inclourà a més el Concert per a violí i orquestra núm. 1 de Bartók, que serà interpretat per Anabel García del Castell. Amb esta obra, ha explicat el director del Palau, Vicent Ros, «commemorem el 75 aniversari de la mort del gran compositor hongarés Bela Bartók, però a això se suma un component de caràcter sentimental, ja que podrem veure en el mateix escenari al mestre García Asensio, tan volgut i tan vinculat a l’Orquestra de València i al Palau, i a la seua filla Anabel, la nostra concertino».

El concert conclourà amb la romàntica simfonia núm. 2 del compositor alemany Robert Schumann, que va ser estrenada el 5 de novembre de 1846, sota la direcció de Felix Mendelssohn en la Gewandhaus de Leipzig.

Deixa el teu comentari