ls veïns de Benifaió se sumen al “Repte del Reciclatge” de la mà de Generalitat i Ecoembes

El “Repte del Reciclatge” romandrà el dia 26 d’abril en la localitat de Benifaió, on els ciutadans  podran participar en diferents activitats lúdiques i educatives per conéixer de primera mà la  necessitat de reciclar de manera correcta i els seus beneficis per al medi ambient.  

La iniciativa, en què també participen la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural,  Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Consorci Ribera i Valldigna premiarà el municipi  que aconseguisca reciclar “Més, Millor, Sempre” els envasos de plàstic, llandes i brics en el  contenidor groc.  

El dia 26 d’abril Benifaió rebrà una visita molt especial: el Comando del Reciclatge. Es tracta d’una  acció de conscienciació i informació ciutadana per a oferir una nova vida als envasos que es  depositen en els contenidors groc (llandes, brics i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartó i  paper) plantejada com una competició entre municipis.  

S’han establit un premi de 6.000 euros que, en el cas que la localitat de Benifaió resulte  guanyadora del repte, el destinarà a l’ Associació contra el Càncer d’aquesta localitat.  

L’acció està plantejada seguint protocols estrictes de seguretat sanitària i té com a objectiu  desmitificar les faules al voltant del reciclatge i sensibilitzar la població de la seua importància per  a la cura del medi ambient i del planeta. La campanya persegueix la interacció “cara a cara” amb  el ciutadà, intentant que totes les accions siguen permeables a les organitzacions, les tradicions  i la cultura de l’àmbit geogràfic sobre el qual s’actua. Es tracta que les mateixes institucions,  organitzacions, clubs socials i esportius, associacions i centres d’ensenyament de cada localitat,  siguen partícips i impulsors de la iniciativa. Les seues accions in situ permetran arribar al nombre  més gran possible de veïns i llars amb la finalitat de multiplicar els resultats de la campanya:  informar correctament i resoldre dubtes per augmentar la separació correcta de residus i fer-ne possible el reciclatge posterior. 

El dia de la visita, el dilluns 26 d’abril un envelat identificatiu amb el “Repte del Reciclatge” i un vehicle identificatiu de la campanya, la “Furgoneta del Reciclatge” s’instal·laran en la Plaça  Major. Rebran la furgoneta l’alcaldessa, Marta Ortíz i la regidora d’educació, Bibiana Piles i  romandrà en aquest emplaçament fins a les dues de la vesprada fent diferents activitats per  interactuar amb la població, amb l’objectiu de resoldre dubtes sobre la manera de reciclar  correctament els envasos. A més, es duran a terme unes quantes xarrades informatives en el CEIP  Santa Barbara i CEIP Trullas en les quals participaran més de 200 alumnes de 5é i 6é de Primària. 

El “Repte del Reciclatge” es planteja com una competició entre municipis del Consorci per a  incrementar l’ús del contenidor groc, en un 15% de mitjana almenys, durant els dos mesos  posteriors al període de campanya, comparant aquestes aportacions amb les del mateix període  de l’any 2020, i guanyarà el municipi que haja crescut més. El premi al guanyador serà una  dotació en metàl·lic a una ONG local de caràcter social seleccionada prèviament.  

La campanya va començar el dia 8 d’abril a Tavernes de la Valldigna i es prolongarà fins al 7 de  maig de 2021, en què acabarà a l’Alcúdia. La “Furgoneta del Reciclatge” visitarà cadascun dels  16 municipis seleccionats de la zona de gestió del Consorci Ribera i Valldigna.  

Sobre Ecoembes 

Ecoembes l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge dels envasos  de plàstic, les llandes i els brics (contenidor groc) i els envasos de cartó i paper (contenidor blau)  a Espanya 

El 2019, es van reciclar més d’1,5 milions de tones d’envasos de plàstic, llandes i brics i envasos  de cartó i paper en tot el territori nacional. Gràcies a això, es van obtindre nombrosos beneficis  ambientals, com evitar l’emissió d’1,67 milions de tones de CO₂ a l’atmosfera o estalviar 6,36  milions de MWh. Així mateix, es van estalviar 20,74 milions de metres cúbics d’aigua.

Deixa el teu comentari