Lucia Navarro Salvador i Carla Rodríguez Ramos seran les encarregades de cantar el Cant de la Carxofa d’Alaquàs

Lucia Navarro Salvador i Carla Rodríguez Ramos seran les encarregades de cantar el Cant de la Carxofa d’Alaquàs en honor a la Mare de Déu de l’Olivar i al Crist de la Bona Mort, els pròxims 8 i 9 de setembre respectivament.

La tradicional cita que va tindre lloc el passat 2 de setembre al claustre del Castell d’Alaquàs va comptar amb un nombrós públic a més de la presència de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, regidors i regidores, els representants dels col·lectius organitzadors, la Unió Musical d’Alaquàs, l’Associació d’Amics i Amigues del Cant de la Carxofa i la Confraria de la Mare de Déu de l’Olivar. Va assistir a la cita també el President de la Diputació Toni Gaspar, representants del Consell Valencià de Cultura, Societats Musical de la Comunitat Valenciana, Cor de la Generalitat Valenciana, Associació Amics de la Carxofa de Castellar Oliveral, l’Associació Verge del Carme de València, l’alcalde de l’Ajuntament d’Aldaia, representants de la Universitat i del món de la cultura.

Durant la presentació de l’acte es va posar de relleu que el Cant de la Carxofa és una gran senya d’identitat d’Alaquàs i per això s’ha de continuar treballant perquè siga declarada també Bé d’Interés Cultural Immaterial i Bé de Rellevància local.

Entre els agraïments, es va destacar el treball realitzat per Enrique Parreño, director de la Jove Orquestra de la UMA, que va posar la nota musical a la vetlada.  També la tasca de la directora i preparadora dels àngels Ruth Martínez. Enguany amb la participació de 25 xiquets i xiquetes optant a ser triats per interpretar el cant. Es va reconéixer també al professorat de música i als membres del tribunal que han dut a terme la preselecció tècnica. 

Per segon any consecutiu es va realitzar el lliurament de la “Carxofa d’Honor 2019” que en aquesta ocasió va recaure en la Unió Musical d’Alaquàs i va ser recollit pel director Toni Monzó.

La próxima cita per al Cant de la Carxofa serà els dies 8 i 9 amb el tradicional Cant a la Mare de Déu de l’Olivar i al Crist de la Bona Mort.

Deixa el teu comentari