L’última zebra de BIOPARC València també ha nascut en lluna plena

Dos de les tres femelles han parit sota l’influx del pleniluni, una connexió que forma part de les creences populars respecte als naixements en mamífers. La zebra de Grant (Equus burchelli boehmi) està inclosa en la llista roja de la UICN pel que cada nova vida és motiu d’alegria.

En la matinada del diumenge, amb la lluna plena il·luminant la nit i just el dia en què BIOPARC celebrava el seu 13é Aniversari, va nàixer l’última zebra de la temporada.

El grup reproductor està format per un mascle, Zambé, tres femelles adultes i llastos cries de cada cicle. En aquesta ocasió, cal destacar que dues dels tres parts, el primer al setembre i aquest l’últim dia de febrer, s’han produït durant la nit en el qual el nostre satèl·lit es trobava en la seua màxima esplendor. L’experiència de l’equip de cuidadors els fa posar-se en alerta quan l’avançat estat de gestació d’alguna de les femelles de mamífers coincideix amb la lluna plena, perquè en diverses ocasions s’han produït naixements en aquestes circumstàncies. Fets que per a les creences populars i diferents cultures tenen una relació directa.

BIOPARC ha représ el servei de restauració amb la implementació de les mesures de salut i seguretat establides per les autoritats. I ha ampliat fins al 14 de març la promoció del 13é Aniversari que ofereix la passada anual B!, per a tots, al preu de 38+1€.

Deixa el teu comentari