“Malatesta Teatre” d’Algemesí i “Passeig Teatre” de Cullera parteixen com a favorites per als premis del concurs de teatre “Vila de Mislata”

Les dues companyies acaparen el major nombre de nominacions, encara que “Teatre Circ”, “Zorongo Teatre” i “La Trinxera” també opten al premi de millor espectacle

El concurs de teatre en valencià “Vila de Mislata” encara la recta final de la seua XXXVI edició i ho fa amb la publicació de les nominacions prèvies a la gran cita, el lliurament de premis, que se celebrarà aquest divendres en el Centre Cultural Carmen Alborch. En les travesses apareixen com a favorits Malatesta Teatre d’Algemesí, que han obtingut cinc nominacions, seguits molt d’a prop per Passeig Teatre de Cullera, que han aconseguit quatre.

Els primers van interpretar en el “Vila de Mislata” Preetz, de Paula Úbeda, que explica la història d’una jove parella d’alemanys jovençans que lloguen una casa en aqueixa ciutat alemanya que dóna nom a l’obra, i on un succés tràgic i inesperat canviarà el rumb de la seua relació. Els de Cullera, per la seua banda, van fer una adaptació de l’obra de Nikolái Gógol, Diari d’un boig. ambientada en el Sant Petersburg de principis del segle XIX, ens presenta la fragilitat i vulnerabilitat de l’ésser humà davant la vida. Les dues tenen moltes paperetes per a convertir-se en triumfadores d’aquesta edició del concurs, però no estan soles, ja que també competiran pel premi de Millor espectacle les companyies Teatre Circ d’Alcoi, per Central Park West; Zorongo Teatre de Bétera, pel crèdit i La Trinxera, de Mislata, per l’obra Midnight.

A més de l’espectacle, el “Vila de Mislata” lliura també premis al millor actor, millor actriu, millor actor de repartiment, millor actriu de repartiment, millor adreça i els premis “Matíes Ruiz”, a l’ús de la llengua i la dicció, i el “Nemesio Batres”, a la millor estètica de conjunt. A aquestes vuit categories s’uneix el premi del públic, un guardó molt valorat per les companyies, que no concedeix el jurat sinó els propis espectadors del certamen.

A diferència de l’any passat, enguany les nominacions han estat molt repartides. El veredicte del jurat –integrat per Paco Alcón, Empar Ferrer, Joan Carles Rosselló III, José Vicente Peiró i Rosa Sanmartín- es va donar a conèixer divendres passat de matinada, després de la representació de l’última de les onze obres que han participat en el concurs.

La cerimònia de lliurament tindrà lloc aquest divendres dia 14 de desembre, a partir de les 22.30 hores, en el teatre del Centre Cultural Carmen Alborch, just després de la representació fora de concurs de Separeu-vós, junts!, de la companyia La Dependent Cia de Teatre d’Alcoi.

Deixa el teu comentari