Marttina Breittmayer i Júlia Montón guanyen els 17e Premis de Poesia i Narrativa de Benimodo

Marttina Breittmayer i Júlia Montón han resultat les guanyadores de la 17ena edició dels Premis de Poesia i Narrativa Curta Vicent Andrés Estellés de Benimodo. En els premis literaris Vicent Andrés Estellés poden prendre part tots els alumnes de  Segon Cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius dels instituts  de la Ribera. Marttina Breittmayer, de l’institut Hort de Feliu d’Alginet, s’ha imposat amb l’obra “Tan sols besa’m” en el concurs de poesia, mentre el jurat també ha distingit amb el segon premi a Roberto Matei, del mateix institut de la guanyadora, pel seu treball “Rosa amb espines” i amb el tercer a Alba Flores, del Col·legi La Purísima, per “Disfruta”. El jurat proposa també la publicació de les obres de Irene Martínez (de l’IES Els Èvols de l’Alcúdia), Omaima Khatib (de l’IES Els Èvols) i Martina Gil, de l’institut Pere d’Esplugues. 

Pel que fa al premi de narrativa curta, la victòria ha sigut per a Júlia Montón Martí, del Col·legi Luis Vives de Sueca, per la seua obra “Marxar és la solució?”. Ha sigut seguida per Marina Pérez, de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent, amb el treball “Trilogia” i Helena Martí, de l’IES 9 d’Octubre de Carlet, per “D’abril per a Pol”. El jurat també ha proposat a l’ajuntament la publicació de les obres de Vicent Madramany (de l’IES Els Èvols de l’Alcúdia), Borja Ruiz (de l’IES Els Èvols de l’Alcúdia) i Nuria López, del Col·legi Cristo Rey de Benifaió.

Així mateix, el jurat ha atorgat el premi de la primera edició del guardó en homenatge a la periodista Didín Puig a Bernat Maiques García, del Col·legi La Purísima, per la seua obra “Mentides”. 

El lliurament dels premis serà el pròxim dissabte 7 de setembre a partir de les 20 hores a la Casa de la Cultura de Benimodo. S’interpretarà les obres “Proteus” de Jesús Torres i “Algú que espera” de Guillem Ramiro a càrrec del percussionista Joan Pons i el rapsode Raül Ortega. A continuació tindrà lloc la 10a Festa-Sopar Estellés a la Plaça Machí. Intervindran Eva Denia i Merxe Martínez i Alberto Ortega “Bertomeu”. 

Els participants podien presentar un màxim d’un treball  per a cadascuna de les modalitats. L’Ajuntament de Benimodo procedirà a la publicació de les obres premiades, juntament amb les finalistes, en un llibre que es presentarà en el lliurament dels premis. El jurat està format per Enric Ramiro, Vicent Climent,  Ernest Llorca i Miquel Puig i este any també s’ha volgut dedicar un apartat dels  premis a recordar la figura de la periodista i activista cultur

Deixa el teu comentari