Marzà: “Amb l’EuroBasket Femení situem el nostre territori en les cites esportives més rellevants”

La competició europea arrancarà a València i Estrasburg el 17 de juny i la final se celebrarà al pavelló Font de Sant Lluís de la capital valenciana el 27 de juny

Tota la informació de la competició es pot seguir en el web de la FIBA (http://www.fiba.basketball/es/womenseurobasket/2021)

 El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presentat les medalles del FIBA EuroBasket Femení 2021 juntament amb el president de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa; el representant de la Federació Francesa de Bàsquet, Goran Radonjic; representants de l’Ajuntament de València i la Diputació de València; així com la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; i el director general d’Esport, Josep Miquel Moya.

La Generalitat és una de les institucions impulsores d’aquest important campionat europeu i, en aquest sentit, el conseller Vicent Marzà ha destacat que “per a nosaltres és molt important acollir l’EuroBasket Femení 2021, no només pel que significa aquest esdeveniment internacional tan important, sinó perquè és una aposta de difusió de l’esport femení i, especialment, de promoció de la pràctica esportiva en la nostra societat i que cada vegada hi haja més xiquetes i dones que facen activitat física”.

En aquesta línia, el titular d’Esport de la Generalitat ha afegit que “l’esdeveniment, a més, és una demostració esportiva clau per a atraure més competicions d’aquesta índole, que deixen una marca molt positiva de valors sobre el nostre territori, que s’està situant com a Comunitat de l’Esport”.

Marzà ha explicat que, des del 2015 fins ara, l’esport federat valencià ha crescut en 100.000 persones més i vora el 75 % d’aquest creixement són xiquetes i dones. En bàsquet, l’increment de jugadores federades ha sigut del 8 %.

Calendari de l’EuroBasket 2021

La competició arrancarà en format de doble seu a Estrasburg i València el 17 de juny pròxim i conclourà el 27 de juny en la final que acollirà el pavelló Font de Sant Lluís de la capital valenciana.

València serà la seu dels grups A (Espanya, Suècia, Belarús i Eslovàquia) i B (Sèrbia, Itàlia, Montenegro i Grècia); mentre que Estrasburg acollirà els partits dels grups C (Bèlgica, Eslovènia, Turquia i Bòsnia i Hercegovina) i D (França, Rússia, República Txeca i Croàcia).

La fase de grups es disputarà els dies 17, 18 i 20, i els quarts de final, el 23 de juny. La gran final de la competició se celebrarà a València el cap de setmana del 26 al 27 de juny: el dissabte, les semifinals, i el diumenge, la final i el partit pel tercer i quart lloc.

Tota la informació de l’EuroBasket Femení 2021 es pot seguir al web de la FIBA (http://www.fiba.basketball/es/womenseurobasket/2021).

Deixa el teu comentari