Màxims representants dels 7 municipis del Racó d’Ademuz han assistit hui a la presentació de les actuacions del projecte

Creu Roja i Diputació de València faran costat a les famílies més vulnerables del Racó d’Ademuz

El projecte d’Acompanyament en processos d’inclusió en comarques de Creu Roja Espanyola i Diputació de València pretén reforçar la cobertura social a municipis amb menys de 5.000 habitants de les comarques de La Vall d’Albaida, La Regió muntanyenca i Rincón d’Ademuz.

Gràcies a aquest projecte de Diputació de València, Creu Roja ja ha realitzat 642 atencions individualitzades en 31 localitats de la Vall d’Albaida i La Regió muntanyenca enguany.

La Diputació de València i Creu Roja Espanyola han posat en marxa enguany el projecte de “Acompanyament en processos d’inclusió” a les comarques de la Vall d’Albaida, La Regió muntanyenca i Rincón d’Ademuz, amb l’objectiu de fer costat a les famílies més vulnerables, reforçar els serveis socials existents i impulsar l’acció social en el marc de la pandèmia, especialment en municipis amb menys de 5.000 habitants.

Les activitats ja s’han iniciat a les comarques de la Vall d’Albaida i La Regió muntanyenca amb un primer balanç de 642 intervencions individualitzades en 31 municipis. Aquesta setmana Creu Roja Espanyola ha començat les activitats en el Racó d’Ademuz en una reunió que ha comptat amb la participació de màxims representants de les 7 localitats de la zona.

La trobada celebrada aquest dimarts a Casas Altas ha comptat amb l’alcaldessa de Torrebaja, Mª Carmen Villanueva, l’alcaldessa de Vallanca, Ruth Sánchez, l’alcalde de Castielfabib, Eduardo Aguilar, i la presidenta de l’Assemblea Veïnal de Puebla de San Miguel, Eva Mª Azcutia. Per part de Creu Roja, han assistit el president de Creu Roja Espanyola a Utiel, Ramón Díaz, la directora provincial d’Intervenció Social de Creu Roja a València, Bufona Quadrat, la directora tècnica local de Creu Roja a Utiel, Lídia García, i la tècnica d’Intervenció Social i Ocupació, Paula Hernández.

Creu Roja Espanyola i Diputació de Valenciana tenen previst realitzar en el Racó d’Ademuz activitats dirigides a persones majors, cuidadors/as i promoció del bon tracte cap a les persones amb edat. Un altre dels eixos fonamentals en aquesta comarca seran les accions dirigides a persones i famílies en situació de vulnerabilitat, a través de sessions on abordaran estratègies d’estalvi domèstic, reducció de consum d’energia, a més de potenciar l’activació social i personal. Així mateix, està prevista la celebració d’una jornada d’assessorament als professionals municipals en matèria d’estrangeria, igualtat i violència de gènere.

El projecte de Diputació de València i Creu Roja Espanyola es va formalitzar a l’agost per a impulsar l’acció social en el marc de la pandèmia. A més de la intervenció personalitzada que ja s’ha iniciat en 31 municipis, està prevista l’organització d’un total de 313 tallers i activitats grupals a les comarques de Vall d’Albaida, La Regió muntanyenca i Rincón d’Ademuz.

Deixa el teu comentari