Més de 2.500 espectadors gaudeixen del cicle de cinema d’estiu del MuVIM, dedicat a les parelles

“Parelles”, el cicle de “Cinema a l’Estiu” del MuVIM bat totes les expectatives d’assistència: més de 2.500 espectadors al llarg de les sis sessions programades en el mes de juliol.

El cicle inaugurat amb “La edad de la inocencia” de Martin Scorsese, ha permés als espectadors gaudir de grans clàssics com “Pijama para dos” o “Tal como éramos”; pel·lícules independents com “El declive del imperio americano”; o cinema d’actualitat com “Her” o “Perfectos desconocidos”.

El cicle “Cinema a l’Estiu” organitzat aquest any, al voltant de les “Parelles”, pel MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat), que depén de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha superat les expectatives més optimistes: més de 2.500 espectadors han vist durant les sis sessions del cicle alguna de les pel·lícules programades, arribant algunes nits a superar les 500 persones.

Els responsables del museu reconeixen que s’ha arribat al límit d’aforament que permet l’espai habitual de projecció i estudien altres ubicacions amb major capacitat per a les pròximes edicions. “Ens hem vist obligats a augmentar el nombre de cadires disponibles a mesura que avançava el cicle”, ha reconegut Ada Moya, coordinadora d’activitats del MuVIM, que assegura que el museu ha fet tot el possible “perquè la gent poguera veure les pel·lícules seleccionades en les millores condicions i que no es quedaren en peu, encara que l’espai disponible ens ha limitat molt”.

L’èxit de públic d’aquesta edició ha obligat als responsables del centre a estudiar la possibilitat d’ubicar en anys vinents les projeccions en altres espais adjacents al museu que permeten acollir a més públic. “En aquest museu el que més ens importa sempre és que el visitant gaudi de la nostra programació en les millors condicions”, ha afirmat Marc Borràs, cap de Producció i Difusió del MuVIM i programador del cicle, que es mostra especialment satisfet per l’èxit de públic d’aquesta edició però reconeix que “hem hagut de fer un esforç extraordinari de logística perquè aquest any han vingut prop de 700 persones més que l’anterior. Hi havia dies que el públic assistent superava amb escreix les 500 persones”.

En cada edició, el cicle gira al voltant d’una idea motriu. Aquest any les pel·lícules seleccionades il·lustraven com ha evolucionat la nostra forma d’entendre i viure les relacions sentimentals en l’últim segle. Sota el títol de “Parelles”, el cicle arrancava el passat divendres 6 de juliol amb la projecció de La edad de la inocencia (1993) de Martin Scorsese, i finalitzava el dijous passat amb l’última pel·lícula d’Álex de la Iglesia, Perfectos desconocidos (2017). Entre una i altra, els espectadors han pogut veure clàssics com Pijama para dos (1961) o Tal como éramos (1973), però també pel·lícules més recents com Her (2013) i mostres del cinema independent com la canadenca El declivi del imperio americano (1986). “Parlem d’un cicle de cinema d’estiu i per tant l’entreteniment és fonamental”, afirma Marc Borràs, “però nosaltres li afegim sempre un plus de reflexió per a oferir a l’espectador la possibilitat de gaudir d’un oci reflexiu. No debades el MuVIM es defineix com un museu d’idees”. I per a ell, el més satisfactori és que l’èxit de públic “confirma l’encert de la fórmula escollida”: eixa combinació, conscient, entre cinema clàssic i actual que permet divertir-se i pensar. “Al cap i a la fi, les bones pel·lícules són eixes que et deixen pensant”, conclou Borràs.

Deixa el teu comentari