Més de 200 jóvens de Cullera realitzen un programa d’educació vial

Els alumnes de quart d’ESO coneixen les principals causes dels accidents de trànsit

CULLERA. 25-01-18. L’Ajuntament de Cullera està duent a terme un programa de conscienciació i educació vial en col•laboració amb la Policia Local. 205 jóvens, alumnes de quart d’ESO, estan coneixent els perills que hi ha al volant.

Al llarg de dos sessions teòriques, els alumnes dels col•legis La Milagrosa, Inmaculada Concepción i Sant Vicent Ferrer, al costat dels dels instituts Blasco Ibáñez i Llopis Marí i els estudiants del programa de fusta i moble, s’han informat sobre les principals causes d’accidents de trànsit. Temes com l’alcohol, les drogues, l’excés de velocitat o les distraccions han estat presents.

Els mitjans de retenció i protecció han sigut un altre dels punts tractats, mostrant als alumnes la importància del correcte ús de cinturons, cascos i seients de retenció infantil.

Els estudiants han mostrat la seua satisfacció amb la iniciativa la qual els ha permés aprendre d’una manera molt amena. El consistori està treballant per a dur a terme el programa pròximament en l’EPA, el centre de formació per a persones adultes.

La regidora d’Educació, Silvia Roca, considera necessaris estos programes. ‘Està demostrat que gràcies a la conscienciació i l’educació vial s’ha aconseguit disminuir l’índex de sinistralitat en carretera’ assegura. ‘Seguim treballant perquè els nostres joves agafen consciència a l’hora de circular’.

A les classes teòriques els seguirà una sessió pràctica que tindrà lloc pròximament. En ella, es farà un simulacre de bolcat de cotxe en un espai habilitat per a tal fi. L’objectiu és visualitzar d’una manera un poc més directa les conseqüències d’un contratemps greu en carretera.

Altres programes d’Educació Vial a Cullera

L’ajuntament, en col•laboració amb la Policia Local, ha dut a terme altres programes adaptats a Educació Infantil, Primària i Secundària. L’objectiu sempre ha sigut inculcar bons hàbits i comportaments viaris així com el coneixement i correcte compliment de les normals i senyals.

A més, hi ha hagut programes alternatius sobre els beneficis de l’ús de la bicicleta o les conseqüències negatives que té el soroll que desprenen els vehicles sobre l’ambient i les persones.

Deixa el teu comentari