Més de 10.000 persones participen en les Festes Majors de Cullera

Els canvis en la programació han aconseguit atraure un nombrós públic i el consistori valora positivament la resposta ciutadana

IMG_4536CULLERA. 11-04-16. Les festes de la normalitat s’han convertit també en les de la participació ciutadana. Més de 10.000 persones han fet acte de presència en els diferents actes de les Festes Majors de Cullera, que ahir diumenge finalitzaren amb la tradicional ‘Pujà’ de la Mare de Déu del Castell.

La valoració que es fa des de la regidoria de Festes, dirigida per Pere Manuel, dels canvis introduïts en la programació d’enguany és «positiva», en paraules de l’edil, «perquè la gent ha respost i ha participat massivament en els actes preparats».

«Hi ha hagut ple total en pràcticament totes les activitats i açò és sinònim que a la gent li ha agradat el que hem preparat», ha afirmat el regidor de Festes. La forta aposta cultural, la diversificació de l’oferta musical per a arribar a tots els públics i la normalització de l’ús del valencià en les diferents actuacions han suposat un revulsiu a unes festes que en els últims anys s’havien quedat estancades.

Com a mostra de la gran participació ciutadana, només ahir diumenge, en la recta final, Pep Gimeno ‘Botifarra’ va congregar a més de 1.500 persones en els Jardins del Mercat. Més de 2.000 es van donar cita en el musical que es va viure en el Raval de Sant Agustí i el concert de Daniel Diges en el Mercat va atraure a més de 1.000 persones. També el Certamen Nacional de Bandes, les diferents desfilades de bandes, els actes religiosos, el concert de música en valencià o els espectacles pirotècnics han atret nombrosos curiosos.

Iniciatives ja tradicionals com les exposicions fotogràfiques i artístiques sumades a noves experiències com el MetroTeatre, amb microactuacions en el barri del Pou i la Vila, han suposat també un rotund èxit.

Recuperació d’espais

IMG_5275Altre dels grans èxits de les Festes ha sigut la recuperació del tradicional ball de disfresses en els Jardins del Mercat, després d’anys bandejat al Passeig Doctor Alemany. El públic va abarrotar el recinte en una nit històrica on es va gaudir de les millors disfresses i el millor ambient amb una orquestra.

«Sens dubte, estes festes suposen un punt d’inflexió respecte a les quals havíem viscut durant l’última època i ara començarem a treballar perquè les de l’any que ve siguen encara millors», ha conclòs Manuel.

Deixa el teu comentari