Més de 100 milions d’euros en pèrdues en els cultius agrícoles per l’última gota freda

L’estimació ha estat elaborada pels serveis tècnics de l’Associació Valenciana d’Agricultors. 

La gota freda ha causat unes pèrdues superiors als 100 milions d’euros sobre els cultius agrícoles de la Comunitat Valenciana, segons una estimació d’urgència elaborada pels serveis tècnics de l’Associació Valenciana d’Agricultors. 

Tot i que la província d’Alacant acapara la major part dels danys, amb un balanç desolador que supera els 92 milions d’euros a les comarques valencianes afectades pel temporal com La Ribera i l’Horta Sud es lamenten també pèrdues d’alt valor econòmic.

En total, la superfície agrícola de la Comunitat que ha sucumbit a efectes catastròfics de la DANA sobrepassa les 46.000 hectàrees.

AVA hi ha sol·licitat a Agroseguro que agilitze les tasques de peritatge de les parcel·les i el pagament de les indemnitzacions posat que aquest temporal ve a agreujar la delicada situació de molts agricultors i ramaders valencians. 

Així mateix, l’organització agrària reclama a les administracions que mostren una especial sensibilitat cap al sector en forma d’ajudes o mesures fiscals destinades a pal·liar la crítica situació en la qual es troba el sector. 

Deixa el teu comentari