Més de 300 estudiants traslladen directament les seues propostes a l’alcalde de Mislata

Els joves dels instituts de Mislata han transmès a l’alcalde la seua visió sobre l’estat de la localitat en un multitudinari acte Carlos F. Bielsa: “Conèixer les inquietuds dels joves és de summa importància. Ells i elles són el present, i que s’impliquen ens ajuda als gestors públics a crear una millor ciutat dia a dia.”

El pavelló de l’IES Músic Martí i Soler ha sigut el lloc triat per a donar a conèixer les propostes dels estudiants de secundària i batxillerat dels centres de Mislata que han participat en el projecte de participació juvenil “Recrea Mislata”, un programa en el qual es convida als joves a opinar sobre la seua ciutat i a realitzar propostes sobre aquells aspectes que més els interessen.

En un escenari central, i envoltat per 300 estudiants dels IES La Moreria, Músic Martí i Soler, Vaig moldre del Sol i Santa Creu, l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, acompanyat per la regidora d’Educació, Ana María Julián, ha respost una a una a les preguntes dels xavals sense eludir cap tema. Qüestions mediambientals o de neteja del municipi, infraestructures, activitats d’oci i esport, violència de gènere o la multiculturalitat del municipi han sigut l’eix central de l’acte.

Davant la pregunta d’una de les estudiants que ha qüestionat al primer edil com podrien saber ells si tot el que allí s’ha debatut anava a ser portat a la pràctica, l’alcalde s’ha compromès de viva veu a tenir oberta la porta del seu despatx perquè els allí presentes pogueren recordar-li el seu compromís en el cas de no complir-ho. Bielsa ha assegurat “que el mateix fet d’estar avui ací davant vosaltres i vosaltres és sinònim de la meua paraula i compromís amb les vostres propostes i una garantia que vaig a posar tot de la meua mà per a dur-les a terme.”

Entre els compromisos adquirits per Carlos Fernández Bielsa es troben projectes en matèria de medi ambient, com a més tallers i campanyes informatives de conscienciació ciutadana; en matèria d’educació, com obrir més sales d’estudis en època d’exàmens; ampliar l’oferta de tallers d’oci i temps lliure; o augmentar la lluita contra la violència masclista portant activitats específiques als centres educatius.

Un dels aspectes que més ha agradat als i les joves ha sigut la proximitat de l’alcalde en parlar-los cara a cara escoltant la seua opinió. Per a ells i elles és molt important que la seua veu siga tinguda en compte per a les polítiques socials del municipi.

Deixa el teu comentari