Més de 800 persones s’han inscrit ja en el IV Feminari de la Diputació que homenatjarà a Carmen Alborch

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, serà una de les participants d’un congrés que ha retornat a València el seu paper com a referent en la lluita per la Igualtat

El Centre del Carmen acollirà aquestes dues jornades de debat en clau feminista que en anys precedents va desbordar l’aforament de la Petxina

El IV Feminari de la Diputació de València homenatjarà l’ex ministra de Cultura Carmen Alborch, que es convertirà així en la imatge d’un congrés que analitza els reptes feministes del moment i retorna a València el seu paper com a referent en la lluita per la Igualtat. Els dies 1 i 2 de febrer, el Centre del Carmen acollirà la quarta edició d’aquest fòrum de debat al qual s’han inscrit ja més de 800 persones.

En aquesta ocasió, serà la vicepresidenta i ministra de la Presidència,
Relacions amb les Corts i Igualtat del Govern d’Espanya, Carmen Calvo, l’encarregada d’inaugurar el Feminari al costat del president de la Diputació, Toni Gaspar, i la diputada d’Igualtat, Isabel García. Serà el divendres 1 a les 16.00 hores, en el centre cultural del carrer Museu.

La conferència d’obertura serà a càrrec de la padrina del Feminari, Amelia Valcárcel, sota el títol de ‘El personal és polític’. A continuació tindrà lloc la primera taula de debat, sobre la complexa relació entre esport i feminisme, amb la participació de la periodista Paloma del Rio i la secretària d’Estat d’Esports, Mª José Rienda.

La matinal del dissabte l’obriran l’escriptora i periodista Rosa Regás i l’activista feminista marroquina Ibtissame Betty Lachgar, que abordaran la compatibilitat del feminisme i les religions. Després d’una breu pausa, la tercera de les taules d’aquest Feminari de 2019 repassarà l’aportació del moviment feminista al moviment LGTBI, amb l’escriptora Kika Fumero i l’escriptor Ramón Martínez com a ponents.

El fermall a la present edició del congrés feminista el posaran el jurista Octavio Salazar i la política i escriptora Lidia Falcón, referent del feminisme durant la Transició. El debat entre tots dos girarà entorn del feminisme i la política, el fil conductor d’aquest Feminari.

Deixa el teu comentari