Més llum i més barata per al Polígon Industrial de Xirivella

Els treballs en el polígon es realitzen gràcies a la subvenció concedida a l’Ajuntament de Xirivella el mes de juliol passat del 2018 per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), per a la millora i modernització de les infraestructures i serveis en el polígon Industrial Verge de la Salut

El mes de juliol passat de 2018, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) va concedir a l’Ajuntament de Xirivella una subvenció de 113.140,55  euros per a la millora i modernització de les infraestructures i serveis en el Polígon Industrial Verge de la Salut. Esta ajuda està dins del marc de les ajudes per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics, per als exercicis 2018-2019, que ha impulsat el Govern del Botànic.

L’Ajuntament de Xirivella ha presentat un projecte, de caràcter biennal, denominat “Millora i modernització d’infraestructures d’enllumenat mitjançant mesures d’eficiència energètica i de senyalització en el Polígon Industrial Verge de la Salut”. Este té per objecte, d’una banda, la millora de l’enllumenat públic, mitjançant mesures d’eficiència energètica i energies renovables i, d’una altra, la millora i modernització de la senyalització horitzontal i vertical de trànsit.
“Des del consistori estem compromesos en la lluita contra el canvi climàtic, tal com el vam demostrar adherint-nos en 2016 en el ‘Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia”, adquirint el compromís per a aconseguir la reducció de les emissions d’efecte d’hivernacle en el municipi en un 40% l’any 2030” explica Vicent Sandoval, regidor d’Infraestructures la qual treballa activament cada dia.

L’Ajuntament de Xirivella ha previst, d’una banda, una dotació econòmica per a portar a termini estes actuacions d’eficiència energètica i complir així amb els objectius d’una economia baixa de carboni, així com, per una altra, actuacions per a imposar menors restriccions en la circulació i facilitar la seua comprensió en els usuaris, evitant carregar l’atenció del conductor amb la reiteració de missatges evidents.

En paraules de Ricard Barberà, alcalde de Xirivella: “En esta legislatura el Govern del Botànic ha oferit una pilota d’oxigen a les infraestructures i espais industrials valencians, molts anys abandonats amb les polítiques erràtiques del PP a la Generalitat, que l’Ajuntament de Xirivella ha sabut aprofitar per a millorar la qualitat i l’atractiu del nostre polígon”.

A data 31 de desembre de 2018, s’han complit amb els requisits de l’IVACE respecte a l’exercici 2018, havent-se executat i certificat un percentatge d’obra superior al 45%; i sent l’import d’obra certificat de 58.586,72 euros, corresponent tot això a l’execució de treballs de renovació de l’enllumenat per tecnologia LED als carrers Les Moreres, Els Garrofers, Camí La Rambleta…
L’obra finalitzarà íntegrament al llarg dels mesos de gener i febrer de 2019, i durant este mes es conclouran els treballs de renovació d’enllumenat que actualment es continuen executant, i al febrer estaran també acabats els treballs de senyalització viària.

La modernització de l’enllumenat que es realitza mitjançant mesures d’eficiència energètica, tecnologia LED i sistemes de regulació i control per a un total de 215 punts de llum, comporta un estalvi energètic de 150.000 kWh/any i una reducció d’emissions de CO2 de 48 tones/any; sent l’estalvi econòmic anual estimat de 25.000 euros. La inversió final ascendirà a un total de 102.124 euros.

Deixa el teu comentari