‘Més Museu’ recull una recopilació de les millors adquisicions del Museu de Belles Arts de València

El museu ha afegit a la seua col·lecció un miler d’obres d’art en els últims deu anys

La mostra es compon de 45 obres d’art inèdites

El Museu de Belles Arts de València fa balanç de les adquisicions realitzades en l’última dècada en l’exposició que ha inaugurat hui i que es podrà visitar fins al dia 17 de gener de 2021.

‘Més Museu. Últimes adquisicions del Museu de Belles Arts de València’ reuneix 45 obres d’art: 28 pintures i 13 dibuixos 1 gravat, 2 peces ceràmiques, 1 planxa calcogràfica. Una mostra del miler de peces que ha adquirit el museu des de 2010.

L’exposició ha sigut presentada per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, el director del Museu de Belles Arts, Pablo González Tornel i el comissari de l’exposició que és el tècnic d’art del museu, David Gimilio.

El criteri de selecció de les peces ha estat marcat per l’excel·lència i la qualitat de les obres. Per això, no poden faltar els quadres del pintor Joan de Joanes com la ‘Mare de Déu de l’Esperança’ que ens parla de la delicadesa d’aquest pintor, i les dues escenes de ‘Santa Magdalena i sant Roc’ que tanquen la predel·la del retaule de Sant Sebastià (exposat en la col·lecció permanent) i que procedeix de la cartoixa de Valldecrist d’Altura.

De Francisco Ribalta s’exposa la ‘Consagració de sant Eloi com a bisbe de Noyon’ i ‘Sant Eloi entregant la cadira d’or al rei de França’ juntament amb una ‘Anunciació’ procedents del retaule del gremi d’argenters a la històrica parròquia de santa Caterina.

De Miquel March es mostra ‘Arquimedes’ i ‘Geòmetra’ i d’Hernando de los Llanos s’ha triat ‘Sant Sebastià’, en què s’aprecia aquest llenguatge renaixentista del Cinquecento que tant va agradar a València.

Altres autors que completen aquesta exposició són: Mestre d’Artés, Onofre Falcó, Vicent Castelló, Antoni Colomí, Lluís López Piquer, Francesc Llácer, Manuel Barrot, Antoni Muñoz i Degrain, Cecili Pla, Manuel Benedito, Ignasi Pinazo Camarlench, Jose Pinazo Martínez, Francesc Pons Arnau, Ramón Stolz, Balbí Giner i Carmen Calvo.

Quant a dibuixos i estampes també cal afegir: Vicent Salvador Gómez, Mossén Domingo Saura, José Camarón Bonanat, Rafael Ximeno i Planes, Vicent López Portaña i Tomás López Enguídanos.

Totes les obres exposades són inèdites, llevat de ‘Maria vestida de núvia’ de Pons Arnau, que va estar exposada a l’antiga Sala Sorolla, i les dues tauletes de Joanes: ‘Sant Roc’ i ‘Santa Maria Magdalena’ que van estar en la reconstrucció del retaule de Sant Sebastià amb les taules del MNAC de Barcelona.

El catàleg de l’exposició té deu peces més que les que s’exhibeixen en sala. És pel fet que hi ha peces que havien de formar part d’aquesta exposició que estan penjades actualment en la col·lecció permanent. Per exemple: ‘Mare de Déu del gremi dels Moliners’ del Mestre dels Perea, ‘Xiqueta al jardí’ de Joan Conchillos, ‘Artificis d’armes i de cuina’ de Vicent Vitoria, ‘General Suchet’ de Vicent López i ‘Retrat de la comtessa de Trénor’ d’Ignasi Pinazo Camarlench.

1080 obres d’art en deu anys

El Museu de Belles Arts de València ha ingressat en l’última dècada 1080 obres d’art en concepte de donació, adquisició o premi. Les obres d’art arriben al museu mitjançant les adquisicions realitzades pel Ministeri de Cultura, la Generalitat, la Reial Acadèmia de Sant Carles, l’Associació d’Amics del Museu i donacions particulars.

La Generalitat aporta al museu el 69 % del total dels ingressos. En els criteris d’adquisició predomina la qualitat de les obres i la recuperació de patrimoni artístic valencià.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.