Mesures de regulació, ordenació i vigilància del trànsit en el cap de setmana de canvi de quinzena

La presència dels agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil en les carreteres es veurà complementada amb mitjans telemàtics: radars, cambres, helicòpters, drons…

La primera setmana d’agost registra un 10,7% menys de desplaçaments, un percentatge que s’eleva a un -15% durant el cap de setmana

En el que portem d’any, 487 persones han perdut la vida en accident de trànsit

Amb motiu del canvi de quinzena i del cap de setmana, la Direcció General de Trànsit té previstes una sèrie de mesures de regulació i ordenació del trànsit per a facilitar la circulació en carretera, en cas que les intensitats viàries així ho requerisquen:

La instal·lació de carrils addicionals en les carreteres que registren majors intensitats de circulació, sobretot en les proximitats dels grans nuclis urbans.

La restricció de la circulació en uns certs dies, trams i hores de la circulació de camions en general i de determinades mercaderies en particular. Les restriccions concretes es poden consultar en la Web

Paralització de les obres que actualment s’estan realitzant en la xarxa viària espanyola i supressió de la celebració de proves esportives i altres esdeveniments que suposen l’ocupació de la calçada.

Enguany, el Coronavirus està condicionant la vida dels ciutadans i està tenint un reflex directe en la mobilitat. En la primera setmana del mes d’agost, els desplaçaments de llarg recorregut es van reduir un 10,7% respecte al mateix període de l’any passat. Aquesta disminució va ser major durant el cap de setmana, on el trànsit va arribar a descendir un 15%.

VIGILÀNCIA AÈRIA I A peu DE CARRETERA

A més de les mesures de regulació i ordenació del trànsit, també s’intensificarà la vigilància des de terra i des de l’aire per a evitar accidents. La presència dels agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil en les carreteres es veurà complementada amb els mitjans telemàtics dels quals disposa la DGT: 1.324 punts de control de velocitat; 216 cambres de control de telèfon i mòbil; 11 drons i 3 d’ells amb capacitat de denúncia i 15 furgonetes camuflades.

La tecnologia permet detectar a conductors que incompleixen la normativa de trànsit, tal com es mostra en les imatges que es poden descarregar en el següent enllaç: https://drive.google.com/drive/folders/1dpbhfot8_5nf_8hw-hyjagrcz7zbzvzf?usp=sharing

Distraccions, excessos de velocitat, avançaments antirreglamentarios, conducció negligent, alcohol-drogues al volant o el no ús del cinturó de seguretat, són factors que poden concórrer en un accident o fer-lo més letal en cas que aquest es produïsca.

En el que portem d’any, 487 persones han mort en accident de trànsit en les carreteres.

GESTOS SENZILLS QUE AJUDEN A REDUIR TOTES DUES PANDÈMIES

La pandèmia del Coronavirus comparteix amb la pandèmia dels accidents de trànsit elements que ajuden a evitar d’una banda la propagació del virus i per un altre la xacra de la violència viària:

Autoresponsabilitat. No estem solos en la carretera i tampoc als carrers, en els bars, a les platges. Actuem amb responsabilitat i complint les normes establides i les recomanacions dels experts i autoritats.

Usar el cinturó de seguretat i el casc en tots els desplaçaments, com també hem de portar posada la màscara. Tots són elements que redueixen els riscos d’accident i la propagació del virus.

Mantindre la distància de seguretat és requisit necessari en la carretera i també en el nostre dia a dia. El compliment dels límits de velocitat establits pot ajudar a garantir el compliment de la distància de seguretat.

Estar pendent en tot moment de la conducció evitant distraccions com l’ús del mòbil, és una actitud que redueix el risc d’accident. També ho és estar pendent de llavar-se les mans, ja que redueix la possibilitat de contagi

No confiar-se de la frase “Això a mi no em pot passar” perquè l’any passat, només a Espanya, van morir 1.755 persones en accident de trànsit.

Deixa el teu comentari