Milers de ressonàncies pendents a l’Hospital de la Ribera després de la reversió obliguen a instal·lar una altra vegada una unitat mòbil malgrat desviar a la privada

Pacients del recinte hospitalari d’Alzira denuncien en Sanitat- SolsUna que les Urgències estan saturades, que hi ha desenes de pa- cientes pendents d’ingrés per falta de llits i que la “apertu- ra precipitada” de la unitat de pre-ingrés va obligar ahir a anar per mobiliari a la Fe

Milers de ressonàncies pendents a l’Hospital de la Ribera després de la reversió obliguen a instal·lar, per segona vegada en sis em- ses, una unitat mòbil en l’aparcament per a intentar solucionar el col·lapse d’aquest servei des d’inici de la gestió directa per la Conselleria de Sani- doneu. Aquesta unitat mòbil de ressonàncies s’ha tornat a col·locar fora del centre hospitalari d’Alzira, en l’aparcament.

Segons denuncien pacients a SanitatSolsUna, “malgrat el desviament de pacients a una clínica privada a Alzira, alguna cosa que mai abans havia succeït, la llista d’espera en Radiologia deu mesos després de la reversió és insuportable”. Pel que sembla, l’organització i la gestió actual dels recursos humans de l’Hospital de la Ribera no solament no és capaç de reduir les esperes en Raigs sinó que “hi ha un desfasament d’al voltant de 600 proves al mes que converteixen la lis- ta d’espera en insuportable i inassumible”.

Des de SanitatSolsUna es puntualitza, a més, que el camió de ressonàncies pertany a Eresa, l’empresa que, casualment, té la concessió de la Ge- neralitat de quasi totes les ressonàncies de la Comunitat València i que en els últims deu anys ha triplicat la rendibilitat del sector, amb 125 milions de benefici i 435 milions de facturació, segons van publicar els mitjans de co- municación.
Des d’aquesta associació, que defensa l’excel·lència en la Sanitat, indepen- dientemente del model de gestió, denunciem que “a pesar l’ingent és- force dels professionals sanitaris i del personal auxiliar, la desastrosa ges- tión de l’actual Direcció de l’Hospital de la Ribera des del minut un de la reversió és la culpable de les llistes d’espera, tant en Radiologia com en la majoria dels serveis del centre, incloses les Urgències”.

I és que, segons confirmen pacients afectats, les Urgències d’Alzira “ja han començat a col·lapsar-se per l’augment d’infeccions i la grip”. Segons publica hui el diari Llevant, més de 20 malalts esperaven ahir al fet que que- dara un llit lliure per a ser ingressats.
El “abocador” d’altres hospitals: on acaba el que uns altres no volen

El pegat per a aquest situació de “desborde” de pacients és, pel que sembla, la nova Unitat de pre-ingressos, una unitat controvertida, en opinió de Sani- tatSolsUna perquè “sorgeix per a dissimular la mala gestió del procés de ingre- sota. Si la urgència funciona bé i l’ingrés és àgil aquesta unitat és inútil”. Però, a més, fins ahir no tenien si més no el mobiliari bàsic per a aquesta unitat pel que, segons ha tingut constància l’associació, “van haver d’anar a la Fe i recollir algunes taules per a aquesta unitat en La Ribera”. “Ara La Ribera és l’abocador d’altres hospitals de la Comunitat Valenciana?”, es pregunten.

“És cert que la saturació de les Urgències no és exclusiva de la Ribera. Llegim aquests dies esperes de sis hores o més en el Clínic de València, La Fe o el General d’Alacant, llits en els corredors i els boxs d’Urgències dónes- brodats”, asseguren des de l’associació. Però en el cas de la Ribera, “s’ha perdut la flexibilitat que la gestió indirecta permetia, amb la contractació de personal extra per als pics d’assistència com en l’època de grip i una adequada gestió dels llits”. “En el cas de la Ribera, la pèrdua de la qualitat assistencial és molt més cridanera per als pacients, perquè els pro- fesionales no compten amb els mitjans necessari per culpa de la mala gestió de la Direcció del centre”. Al que s’afig, segons conclouen des de la rostisc- ciación, “les contínues denúncies de tracte de favor per als treballadors pro- cedents de la bossa enfront dels laborals o “personal a extingir” que trava- jaban a Alzira abans de la reversió.

Deixa el teu comentari