Minut de silenci per la víctima de violència de gènere d’Alboraia

Fulgencio demana a la societat que es “mantinga vigilant enfront de la violència masclista”

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha presidit el minut de silenci que s’ha guardat a les portes de la Delegació del Govern per la víctima de violència de gènere a Alboraia. A aquest acte han assistit, entre altres, la subdelegada del Govern de Castelló, Soledad Ten-, el cap superior de la Policia Nacional en la Comunitat Valenciana, Jorge Zurita, i el coronel de la Plana Major de la VI Zona, Bernardo Baldanta. Juntament amb la Delegació del Govern, les subdelegacions del Govern a València, Castelló i Alacant també han guardat un minut de silenci.

Juan Carlos Fulgencio ha lamentat que “el cas de la víctima d’Alboraia siga un assassinat més d’una llarguíssima i terrible llesta”. Davant ella, el delegat ha insistit en la necessitat de denúncia per part de les víctimes, al mateix temps que ha demanat a la societat “que es mantinga vigilant enfront de la violència masclista”.

Així mateix, el delegat ha subratllat “la necessitat de modificar valors culturals perquè només d’aqueixa manera arribarem a un consens sobre com eduquem lluny de la concepció patriarcal de dominació de la dona”

El delegat ha mostrat la solidaritat i el condol a la família de la víctima, que seria la quarta en el que portem d’any en la Comunitat Valenciana, juntament amb les tres dones assassinades, dues a Alacant i una a Castelló. Des de 2003, 128 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles en la Comunitat Valenciana.

Deixa el teu comentari