Mislata, capital dels escacs durant tota la setmana

El Torneig d’Escacs “Vila de Mislata” reuneix a alguns dels millors jugadors d’aquest esport

El centre sociocultural La Fàbrica acull des d’ahir una nova edició del prestigiós Torneig d’Escacs “Vila de Mislata” i durant tota la setmana reunirà a uns 225 jugadors en una intensa competició que culminarà diumenge que ve amb el lliurament de premis. Aquesta és l’edició número 52 del torneig que organitza cada any el Club d’Escacs Mislata, afermant-se com un dels campionats més importants de tota la Comunitat Valenciana.

Els i les participants, de fins a 9 nacionalitats diferents i de tots els racons d’Espanya, s’organitzen al voltant de 3 tornejos segons la seua puntuació ELO FIDE, sent el Open Al qual agrupa als jugadors de major nivell. En aquesta ocasió, a més, participen fins a 7 mestres internacionals que li donen més prestigi, encara si cap, al torneig. En aquesta línia, José Castro, Vicepresident del Club i Director del torneig, afirmava ahir en la inauguració que “un any més, el Torneig d’Escacs Vila de Mislata està sent tot un èxit tant des del punt de vista organitzatiu com per la qualitat dels jugadors participants”.

El Director Tècnic de la FACV, Luís Barona, va acudir a la inauguració del torneig per a mostrar així el suport de la Federació valenciana a aquest esport que, segons va afirmar, va creixent cada vegada més en la nostra comunitat, com ho demostra l’increment de llicències en els últims anys. D’altra banda, des de la FACV estan també realitzant les accions necessàries per a incrementar el nombre de dones que practiquen els escacs i motivar-les a participar en tornejos de prestigi com aquest.

La clàssica cita de Mislata inclou també un torneig escolar sub-16 que se celebrarà dissabte que ve i en el qual participaran al voltant de 70 xiquets i xiquetes d’un alt nivell i que asseguren la pedrera d’aquest esport.

Deixa el teu comentari