Mislata comença les obres de remodelació de l’Avinguda Blasco Ibáñez

El projecte que va ser triat per la ciutadania a través de la campanya “Mislata Opina” millorarà tant el paviment com les voreres fent-les més accessibles als ciutadans

L’Avinguda Blasco Ibáñez de Mislata explicarà en els pròxims mesos amb un nou aspecte gràcies a les obres de remodelació que acaben de començar. Com ja es va fer en una anterior campanya de “Mislata Opina” en la qual els mislateros i mislateras van triar la residència de la tercera edat com a projecte per a l’antiga caserna militar, l’Ajuntament de Mislata, seguint amb la seua política de participació social, va voler tornar a comptar amb l’opinió de la ciutadania per a aquest projecte. Dels tres dissenys suggerits, finalment els veïns es van decantar amb un 43,6% dels vots per la primera de les tres opcions disponibles, que proposava millorar l’avinguda sense sacrificar les places d’aparcament.

A més del disseny decidit pels veïns en el sondeig, el projecte inclourà la renovació de la calçada i les voreres, la creació d’una ciclovía, l’eliminació de barreres arquitectòniques o l’ampliació de les zones verdes, mobiliari urbà i l’arbrat. Quant a aquest últim aspecte, des dels serveis tècnics s’ha anunciat que els tarongers que actualment poblen l’avinguda, seran substituïts per un altre tipus d’arbrat més adequat, ja que, com adverteixen els tècnics municipals, aquest tipus de fruiter és molt complicat que puga arrelar de nou després de les obres, per la qual cosa s’està procedint a trasplantar-los a altres punts de la localitat on la seua supervivència és més probable. A més, en augmentar la superfície per als vianants, s’incrementarà la vegetació amb noves jardineres i escocells amb arbres amb copes més grans per a donar molta més ombra que els actuals.

Aquesta important via per a Mislata, comptava amb voreres molt degradades i amb amplàries variables, la qual cosa la convertia en un lloc de trànsit poc amable amb els vianants. Per açò, en aquesta primera fase que acaba de començar, es va a actuar sobre la calçada i les voreres de l’avinguda, ampliant les zones d’esbarjo i millorant el mobiliari urbà. Així, s’aconseguirà una via més còmoda, respectuosa i més accessible que incite al passeig i potencie el comerç en el barri.

Quant a l’aparcament en la via pública, es mantindran 95 places en cordó a banda i banda de la calçada, incloent les places per a persones amb mobilitat reduïda, així com zones de càrrega i descàrrega, suprimint la vorada de separació entre calçada i vorera. A més, ara la zona guanyarà més de 20 places d’aparcament, que se sumaran a les anteriors, gràcies al trasllat dels jutjats a la Plaça Espanya.

Deixa el teu comentari