Mislata diu adéu a les seues Festes Patronals per a donar la benvinguda a les Festes Populars

Després d’una intensa setmana on s’han succeït els actes més tradicionals, les Festes Populars de Mislata donen el seu tret d’eixida amb la pólvora i els concerts gratuïts de Pignoise i Maleïda Nerea com a plats forts

Del 24 d’agost al 2 de setembre, Mislata ha celebrat les seues festes Patronals, una setmana on els mislateros i mislateras celebren la seua cultura i tradicions amb una sèrie d’actes ja arrelats entre la població de la ciutat de l’Horta Sud. Les clavaries de la ciutat, la del Crist i la dels Àngels, són les encarregades de donar forma a les degustacions gastronòmiques, els trets pirotècnics, i sobretot a les cites més tradicionals i litúrgiques com les passejàs o la Entrà de la Murta.

Precisament la Entrà de la Murta va ser un dels últims actes d’aquestes festes. Els clavaris dels Àngels van entapissar el recorregut de la processó amb murta, acompanyats per un grup de cant d’estil, mentre repartien orxata entre els espectadors que van acudir a la cita. Després d’aquest recorregut tradicional, la intensa setmana tancava amb la processó de la Mare de Déu dels Àngels, patrona de la localitat. 

Si ahir es va celebrar el dia de la patrona, el diumenge va ser el dia dedicat al patró, el Crist de la Fe. La sorprenent mascletà que va disparar Pirotècnia Valenciana al migdia, va precedir a la processó en honor del Crist i la tradicional Nit d’Albaes que, amb aquests cants típics valencians dedicats als clavaris, autoritats i veïns destacats de la localitat, va allargar la jornada fins a ben entrada la matinada. 

La paella gegant, on es van repartir més de 3.500 racions, l’espectacular i acolorida entrada mora, les vetlades musicals o la 42 edició del Festival de Bandes van ser alguns de les cites més multitudinàries. Els xiquets i xiquetes de Mislata també van tindre el seu xicotet buit en el programa festiu amb inflables aquàtics i xocolatades.

I si s’ha de jutjar per l’impressionant aspecte que va presentar l’Avinguda Gregorio Gea, el gran musical que va tindre lloc dissabte passat 31 va ser un dels moments favorits d’aquesta fase de les festes per als mislateros. 
Ara arriba el torn d’unes Festa Populars que reuneixen milers de persones en la Fira de Festes instal·lada en Plaza Mayor fins al dissabte 7 de setembre. És allí, on les associacions festives i col·lectius veïnals instal·len les seues casetes.

Una plaça que reuneix milers de persones disposades a compartir amb els amics un sopar a l’aire lliure, ballar en els concerts gratuïts de Pignoise i Maleïda Nerea o a vibrar amb les espectaculars mascletàs, que enguany comptarà amb el tret nocturn del prestigiós mestre pirotècnic Ricardo Caballer. La gran novetat d’aquestes festes també té olor a pólvora. Després de dècades, Mislata recupera la traca correguda, 2,5Km d’eixordador so que recorreran el centre històric i les principals places de la localitat.

Deixa el teu comentari