Mislata inicia els tràmits per a convertir-se en Ciutat Amigable amb les Persones Majors

La Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Majors és un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut destinat a crear entorns i serveis que promoguen un envelliment actiu i saludable

Un equip de tècnics municipals de diferents àrees i la regidora de Persones Majors, Pepi Luján, s’han reunit per a donar els primers passos per a incloure a Mislata en la Xarxa Mundial de Ciutats i fer de la ciutat ajuste amigable amb els ciutadans de la tercera edat.

L’OMS dirigeix aquest projecte a tots els ajuntaments interessats a promoure l’envelliment actiu, millorant els seus entorns i serveis i incorporant aquesta perspectiva en la planificació municipal. Aquest projecte aborda de manera integral els aspectes que afecten al dia a dia dels pobles i ciutats i ho fa promovent la participació dels propis interessats, les persones majors, tenint en compte les seues necessitats al llarg de tot un procés d’anàlisi i millora del municipi.

Per a la regidora Pepi Luján, “és un repte i un compromís que assumim com a institució a l’avantguarda de la participació social, perquè seguim pensant que una ciutat moderna i progressista ha de mirar principalment per les persones, tant per les més joves com per les majors, que sempre aporten la seua experiència per a fer una ciutat millor”.

Amb aquesta iniciativa se cerca reconèixer la diversitat de les persones majors, respectant les seues decisions i opcions de forma de vida, promoure una cultura d’inclusió compartida per persones de totes les edats i respondre de manera flexible a les seues necessitats i preferències relacionades amb l’envelliment actiu. El Imserso, des del 2012, és l’organisme encarregat a Espanya de promocionar i recolzar aquest projecte, impulsant i coordinant la creació de la xarxa espanyola.

Deixa el teu comentari