Mislata ja compta amb habitatges tutelats per a acollir a persones amb discapacitat

El complex social ha hagut de ser rehabilitat íntegrament pel govern municipal durant aquests últims anys perquè es trobava en una parcel·la abandonada, sense electricitat ni aigua. Abans de finalitzar l’any, aquests nous habitatges assistits amb personal tècnic acolliran a 14 persones que necessiten suport per a dur a terme les funcions de la seua vida quotidiana

El nou edifici que alberga els habitatges tutelats de Mislata, en una parcel·la de més de 6.500 metres quadrats en el barri del Quint, al costat del Centre Ocupacional Municipal de recent construcció, ja és a punt de rebre als seus nous residents; persones amb discapacitat mental que han sol·licitat suport públic a través de la Conselleria de Polítiques Inclusives. Així, Mislata destina els mitjans necessaris per a engegar habitatges que permeten una millora de la qualitat de vida dels seus usuaris i famílies.

Per a l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “és una prova més del nostre compromís amb les persones i de l’impuls que hem dut a terme en tots els programes d’atencions i serveis socials, i aquest nou complex, al costat de la recent obertura del Centre Ocupacional, garanteix a les persones més febles unes condicions de vida dignes”. Al que ha afegit que “a Mislata seguirem treballant a posar més mitjans per a ajudar a totes les famílies que necessiten una assistència pública d’aquest calat”.

L’obertura es produirà després que l’edifici haja sigut rehabilitat i completat amb els recursos i el mobiliari necessari per a engegar-ho. A més, segons explica el regidor de Serveis Socials, Ximo Moreno, “hem hagut d’escometre les tasques de rehabilitació i de formalització de la gestió perquè quan entrem a governar estava en un estat de complet abandó, sense ascensor, amb les portes i finestres destrossades pel vandalisme, en una parcel·la sense urbanitzar a la qual ni tan sols havien arribat les escomeses de l’aigua corrent, o l’electricitat”.

Els usuaris d’aquests habitatges tutelats seran persones amb discapacitat de Mislata, sent ja alguns d’ells usuaris diaris del Centre Ocupacional per a millorar les seues habilitats i formar-se en diferents àmbits. A aquest servei social poden acollir-se les persones necessitades de protecció, amb un certificat de discapacitat d’un grau igual o superior al 33%, malaltia mental crònica o trastorn mental greu.

Les 14 nous habitatges de Mislata compten amb els últims avanços en matèria d’assistència social, allotjament i manutenció de les persones usuàries. El govern municipal s’implicarà a garantir la protecció i fomentar activitats de cooperació, convivència i integració en l’entorn comunitari. A més, l’Ajuntament de Mislata, per a finançar aquest servei, ha aconseguit una subvenció de prop de 300.000 €.

Deixa el teu comentari