Mislata ja compta amb uns habitatges tutelats de primer nivell

Els usuaris han visitat hui els nous habitatges, que compten amb els últims avanços en matèria d’assistència social, allotjament i manutenció

Carlos F. Bielsa: “Aquest servei va a ser capdavanter a la Comunitat Valenciana en l’atenció a persones amb diversitat funcional”

Els nous habitatges tutelats de Mislata han obert avui les seues portes perquè els seus futurs residents i els seus familiarsconeguen les instal·lacions i l’equip de professionals que els assistiran. L’edifici que les alberga, situat en el barri del Quint al costat del Centre Ocupacional Municipal, ha sigut íntegrament rehabilitat durant aquests últims anys per a acollir a 14 persones amb diversitat funcional psíquica que han sol·licitat suport públic a través de la Conselleria de Polítiques Inclusives. D’aquesta forma, i gràcies a una gran inversió, Mislata engega aquests habitatges assistits amb personal tècnic que permeten una millora de la qualitat de vida dels seus usuaris i famílies, i que ja poden ser habitades a partir d’avui.

Els i les residents han estat acompanyats durant la visita per membres de la Corporació Municipal, encapçalats per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, qui ha mostrat una gran satisfacció. Bielsa ha manifestat que “aquest servei permetrà als usuaris poder tenir esperança i un futur millor, poder autorrealizarse i, en definitiva, poder viure dignament”. Al que ha afegit que “el nostre major objectiu és fer una política pública dirigida a les persones que més ho necessiten”.

Els usuaris d’aquests habitatges tutelats seran persones amb discapacitat de Mislata, sent ja alguns d’ells usuaris diaris del Centre Ocupacional. L’atenció serà continuada, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, gràcies a l’assistència de 9 monitors. El complex social està dividit en dues plantes, una d’elles dedicada a habitatges supervisats, i l’altra per a habitatges assistits, on residiran els usuaris que més suport necessiten. Els i les residents treballaran conjuntament amb l’equip assistencial mitjançant assemblees, en les quals establiran torns i s’organitzaran per a la realització de les tasques de la llar.

Els nous habitatges compten amb els últims avanços en matèria d’assistència social, allotjament i manutenció de les persones usuàries. D’aquesta forma, tindran tots els recursos a la seua disposició per a tenir una vida autònoma. El govern municipal s’implicarà a garantir la protecció i fomentar activitats de cooperació, convivència i integració en l’entorn comunitari.

Deixa el teu comentari