Mislata obri el menjador social d’estiu

El programa, que es desenvolupa sota estrictes mesures de seguretat, combina activitats lúdiques amb menjador, garantint tres menjars al dia als xiquets i xiquetes beneficiaris

Des de hui i fins al pròxim 30 d’agost, al voltant d’un centenar de xiquets i xiquetes de Mislata, amb edats compreses entre els 3 i 17 anys, acudiran al menjador social d’estiu, organitzat per la regidoria de Benestar Social per a ajudar a les famílies mislateras amb més necessitats a poder conciliar la seua vida laboral mentre els xiquets no tenen classes. Enguany, a causa de les circumstàncies derivades de la crisi sanitària, serà un any especial amb mesures excepcionals. Tots els xiquets i xiquetes que acudisquen, seguiran un estricte protocol de seguretat sanitari amb presa de temperatura a l’entrada, desinfecció constant de mans, entrada al campament per torns per a evitar aglomeracions, la separació de 1,5 metres entre menors en el menjador, així com l’ús de màscara.

Per a l’alcalde, Carlos F. Bielsa, “malgrat les dificultats enguany per a organitzar aquest tipus d’activitats amb menors a causa de la pandèmia, no podíem deixar d’ajudar a les famílies que més el necessiten; és per això que hem realitzat un gran esforç per a crear un entorn segur on aquests xiquets i xiquetes puguen passar-lo bé i, el més important, garantir-los una alimentació durant les seues vacances”.

L’activitat s’emmarca dins de les polítiques per a les persones desenvolupades per l’Ajuntament de Mislata i s’ha convertit en tot un referent nacional després de huit anys de funcionament. Mislata va ser el primer ajuntament valencià que va obrir els menjadors escolars a l’estiu, després que Serveis Socials detectaren que a moltes famílies els resultava impossible cobrir les necessitats nutricionals dels seus fills i filles en períodes vacacionals.

Així, durant les pròximes setmanes, els menors rebran el menjar en les pròpies instal·lacions del col·legi Ausias March, i se’ls entregarà el berenar i el desdejuni de l’endemà. A part, com explica el regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, “la completa llista d’activitats que portàvem realitzant en les anteriors edicions d’aquest programa s’ha hagut de reduir, però els xiquets i xiquetes comptaran sempre amb la presència de monitors titulats q

Deixa el teu comentari