Mislata premiarà la promoció de la igualtat entre dones i homes en els seus monuments fallers

Per primera vegada es concedirà l’esment especial ‘Premi Falles per la Igualeu’, a més d’una altra de nova creació a la ‘Millor Crítica Local’

Comença el mes de març i les Falles estan a punt d’envair els carrers de la nostra ciutat i convertir-se en un dels nostres referents festius i participatius més important. Enguany, a més, serà especial en les Falles mislateras, ja que als tradicionals guardons que atorga la Junta Central Fallera als diferents monuments, -basant-se en l’originalitat-, la qualitat tècnica o l’enginy i gràcia, s’uneixen dues noves categories que seran premiades per primera vegada en la història de les Falles de Mislata, i els premis de les quals seran concedits pel propi Ajuntament.

La primera de les novetats serà el ‘Premi Falles per la Igualtat’, una nova distinció que busca integrar i consolidar la perspectiva de gènere en la gestió de la cultura i l’oci del municipi. Aquest premi esdevé de l’aplicació de l’I Pla d’Igualeu de Mislata aprovat l’any passat, -en concret està contemplat dins d’una acció de l’eix d’actuació que afecta a la cultura-, i recull la concessió de dos esments especials. La primera d’elles, anirà al monument faller, gran o infantil, que millor represente la igualtat entre homes i dones com a valor social. I un segon esment a aquell que escenifique de forma clara el rebuig a la violència de gènere. El jurat atorgarà els premis seguint criteris com la promoció de la igualtat, la no discriminació per raó de sexe i la utilització d’un llenguatge i d’imatges no sexistes.

Per a l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “Mislata s’ha convertit en un referent de polítiques d’igualtat gràcies al treball, la col·laboració i la defensa constant de l’apoderament de la dona. Des de les administracions hem de treballar a posar en marxa noves eines perquè la igualtat siga un valor transversal a tots els àmbits, i accions com aquesta, la d’integrar la perspectiva de gènere en l’àmbit faller, ajudarà moltíssim a visibilitzar i a consolidar la lluita per una igualtat real i efectiva”.

D’altra banda, naix també el ‘Premi a la Millor Crítica Local Falles 2019’, un premi destinat a recuperar l’esperit en la crítica local que tantes vegades mostra la realitat de la ciutat. El jurat premiarà aquell monument que millor represente la proximitat de la crítica a l’actualitat local, així com la semblança als personatges del municipi, llocs, tradicions o entitats de Mislata.

Deixa el teu comentari