Modernització i sostenibilitat del regadiu i la protecció contra incendis forestals del marge dret del riu Xúquer del terme d’Alzira

Un projecte que l’alcalde, Diego Gómez, qualifica d’”històric per al sector agrícola de la ciutat”.

L’Ajuntament d’Alzira ha acollit una reunió informativa per tractar sobre el Projecte de modernització i sostenibilitat del regadiu i la protecció davant incendis forestals del marge dret del riu Xúquer del terme d’Alzira. L’alcalde, Diego Gómez, l’ha qualificat d’històric.

Aquesta primera reunió amb els propietaris dels pous i les terres a les que abasteixen a les valls de la Murta, la Casella i Aigües

Vives ha servit per explicar-los en què consisteix el projecte i com els beneficia.

Una iniciativa que naix davant l’abandonament de les explotacions agrícoles amb rec d’aigües soterrades, per l’augment del cost de l’energia elèctrica. El President d’Alzicoop, ha destacat la viabilitat i sostenibilitat de la iniciativa.

Aquest projecte consisteix en desenvolupar infraestructures hidràuliques i instal·lacions amb energies renovables que ajuden a la sostenibilitat de l’agricultura i a la protecció del medi ambient. Tal com ha destacat el regidor d’Agricultura, el rec es realitzarà per gravetat, sense consum d’energia elèctrica.

L’estudi ha sigut realitzat per un gabinet d’enginyeria.

Per al moment inicial del projecte es constituirà un Consorci integrat entre altres, per l’Ajuntament d’Alzira, la Cooperativa Alzicoop i les comunitats de regants i propietaris dels pous interessats amb la finalitat d’impulsar la reordenació d’infraestructures de les zones de reg d’Alzira.

Deixa el teu comentari