Mollà demana al Ministeri que reclame per als cítrics la declaració de ‘producte sensible’ a la Unió Europea

La conselleria d’Agricultura impulsa la creació d’un Front Citrícola Valencià davant la pròxima avaluació de l’acord entre la UE i Sud-àfrica

La consellera i Roger Llanes es reuneixen amb la directora general de Relacions amb la UE; l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñero i representants del sector citrícola valencià

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha sol·licitat al Ministeri d’Agricultura que reclame per als cítrics valencians la declaració de “producte sensible” davant la Unió Europea.

L’anunci s’ha realitzat en una reunió que han mantingut els responsables de la Conselleria d’Agricultura amb la directora general de Relacions amb la UE, Daría Terradez, l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñero i la pràctica totalitat dels representants del sector citrícola en la Comunitat Valenciana.

Durant la reunió, celebrada en la seu de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica, s’ha acordat crear un front Citrícola Valencià davant la pròxima revisió de l’acord comercial entre la Unió Europea i Sud-àfrica al qual es pretén donar continuïtat per a defensar els interessos del sector davant els acords amb tercers països.

Mollà ha indicat que en la carta remesa al ministre d’Agricultura, Luis Planas, també s’esmenta la presència creixent de cítrics a la Unió Europea procedents de països com Egipte i Turquia. “A la vista de les dades del propi Ministeri”, ha indicat la consellera, “s’aprecia un fort increment de les importacions comunitàries de cítrics sud-africans, de quasi un 30% respecte a la mitjana de les últimes campanyes”.

“Es tracta d’una dura competència que incideix negativament en els preus i distorsiona el panorama comercial de manera alarmant”, ha recalcat.

En la trobada han participat la Va unir de Llauradors, AVA-Asaja, Asaja Alacant, UPA-PV, la Federació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, Intercitrus i el Comité de Gestió de Cítrics, que han acollit amb satisfacció la proposta de coordinar els esforços de tot el sector davant la Unió Europea. En aquest context, els assistents han acordat realitzar una jornada de treball a Brussel·les a principis del pròxim mes d’octubre amb els responsables de la Comissió Europea per a avaluar els resultats de l’acord entre la Unió Europea i Sud-àfrica.

En la trobada, la directora general de Relacions amb la UE ha recalcat que l’oficina a Brussel·les de la Generalitat està a la disposició del sector citrícola per a donar suport als seus interessos.

Per part seua, l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñero ha indicat que, juntament amb les iniciatives adoptades en la reunió, és necessari exigir a la UE “una unió duanera de veritat, perquè les condicions en el port de Rotterdam a l’entrada de cítrics de Sud-àfrica siguen les mateixes que en els ports espanyols”.

Deixa el teu comentari