Mor el sacerdot d’Alaquàs Sebastián Alós, que va ser durant 17 anys delegat episcopal de Càritas Diocesana

Fa un mes, el passat 7 d’octubre, Sebastián Alós rebia el Premi Castell d’Alaquás, la seua localitat natal, atorgat pel seu Ajuntament en reconeixement a la seua “generositat i solidaritat” amb les persones més necessitades

El sacerdot diocesà Sebastián Alós Latorre, que va ser durant dèsset anys delegat episcopal de Càritas Diocesana de València, ha mort hui als 75 anys d’edat.
Natural de la localitat valenciana d’Alaquás, Alós va rebre l’ordenació sacerdotal en 1973, va ser titular de diverses parròquies en l’arxidiòcesi de València i, en 1993 va ser nomenat delegat episcopal de Càritas Diocesana i delegat diocesà de Pastoral Social i del Treball.
A més, va ser president de la comissió diocesana d’Espiritualitat de l’Arquebisbat.
Entre altres responsabilitats, va ser delegat diocesà de Pastoral Obrera, director del secretariat de la comissió episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola i consiliari de la Junta Diocesana d’Acció Catòlica.

Premiat fa un mes per la seua “vida de lliurament als més necessitats”

Fa un mes, el passat 7 d’octubre, Sebastián Alós rebia el Premi Castell d’Alaquás, la seua localitat natal, atorgat pel seu Ajuntament en reconeixement a la seua “generositat i solidaritat” amb les persones més necessitades.
El premi li va ser proposat precisament per les Càritas parroquials d’Alaquàs que van elogiar la seua “vida entregada pels altres, humil i senzilla, generosa, compromesa, reivindicativa i conciliadora”.

Així, destacaven el seu “exemple de vida per als cristians i la seua dedicació per complet a persones migrants, sense sostre, dones víctimes de la prostitució, persones amb addiccions, mares soles amb fills al seu càrrec, entre altres”.
La conselleria d’Immigració i Ciutadania també va concedir a Sebastián Alós l’any 2008 el guardó de ‘Participació Ciutadana’.

Deixa el teu comentari