Mor el saxofonista Pedro Iturralde Ochoa

Ahir diumenge, 1 de novembre de 2020, la Unió Musical de Torrent comunicava la trista notícia per a la cultura torrentina de la defunció de Pedro Ituralde Ochoa als 91 anys d’edat, un dels millors i més reconeguts saxofonistes del “Jazz Flamenc” del món.

Pedro va començar amb la música al seu poble, Falces, on va tocar amb la banda municipal en el seu primer concert amb tan sols 8 anys. Des de llavors, en els seus 82 anys de músic, ha gravat discos com a solista i amb el seu grup, acompanyant a artistes com Rapa-li, Mari Trini o Serrat.

Pedro va col·laborar amb l’Orquestra Nacional d’Espanya i amb l’Orquestra Simfònica d’RTVE. A més, va ser professor catedràtic del Real Conservatori Superior de Música de Madrid, on va fer classes de saxofon entre 1978 fins a la seua jubilació en 1994.

L’ensenyament va ser una de les vocacions de Pedro, és per això que va vincular la seua labor professional i docent a la Unió Musical de Torrent. En la Unió Musical, Pedro es va encarregar de realitzar un curset de tècnica i perfeccionament que la Unió realitza des de 1981.

La vinculació de Pedro amb la ciutat de Torrent no queda ací ja que el músic va oferir concerts a la ciutat de la mà de la banda simfònica de la UMT. A més, l’Ajuntament de Torrent li va nomenar fill predilecte i va posar el seu nom a la plaça que dóna accés a l’auditori de la ciutat

Deixa el teu comentari