El Museu dels Ciències s’il·lumina de daurat en sumar-se a la campanya mundial #PaintGold per a conscienciar sobre la problemàtica del càncer infantil

El Museu dels Ciències s’il·luminarà de daurat per segon any consecutiu per a mostrar el seu suport a la iniciativa ‘PaintGold’, impulsada des de la Federació Espanyola de Pares de xiquets i xiquetes amb càncer i que promou l’Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana (Aspanion) en la nostra Comunitat.

L’encès serà aquest divendres, 21 de setembre, a partir de les 21.00 hores.

La iniciativa cerca conscienciar a la societat sobre la problemàtica del càncer infantil i així visibilizar a les persones menors que pateixen aquesta malaltia. S’engloba dins de la campanya mundial, ‘#EnciendeLaEsperanza’, sorgida des de la Childhood Cancer International, la qual situa setembre com a mes de sensibilització del càncer infantil.

Aquesta campanya #Paintgold convida a participar pintant-se dues ratlles de color daurat en la cara o el llaç que representa als menors que passen per aquesta difícil situació i a continuació es facen una fotografia i la compartisquen en les seues xarxes socials amb l’etiqueta #PaintGold i #EnciendeLaEsperanza i esmentant els perfils de xiquets amb càncer (Facebook i Twitter: @cancerinfantil; Instagram: @ninosconcancer). L’objectiu d’aquesta acció és brindar força i suport a tots els menors que estan passant per aquesta difícil situació.

S’estima que uns 250.000 xiquets, xiquetes i adolescents són diagnosticats amb una de les 16 formes de càncer infantil, que són diferents dels càncers d’adults. L’absència de registres de càncer infantil en la majoria de països de tot el món ha portat als investigadors a la conclusió que aquest nombre està molt subestimado i que un sens fi d’altres menors adolescents amb càncer no es registren i ni es comptabilitzen. En el nostre país, el càncer infantil és la primera causa de mort per malaltia en menors i adolescents d’1 a 14 anys.

Deixa el teu comentari